Hjem Nyheter Norden Tre menn varetektsfengslet etter razzia i Göteborg

Tre menn varetektsfengslet etter razzia i Göteborg

SVERIGE Tre personer ble i helgen pågrepet etter politiet gjennomførte en razzia i en leilighet i Frölunda i Göteborg. I leiligheten ble det funnet sprengstoff, våpen og «nazisymboler», rapporterer media.

Det var på torsdag at tre menn ble pågrepet i en leilighet i Frölunda i Göteborg i sammenheng med en razzia. I leiligheten skal man ha funnet sprengstoff, våpen og ammunisjon. Noe løgnpressen, i både Sverige og Norge, har lagt stort fokus på er at det også ble funnet «nazistsymboler» i leiligheten. VG toppet det hele med å døpe sin artikkel til «Nazirazzia i Sverige», og inkluderte både video og bilder fra Motstandsbevegelsen.

Artiklene om saken har også hevdet at mennene skal ha hatt en kobling til en «nazistorganisasjon», men naturligvis uten å spesifisere hvilken organisasjon det er eller hvordan koblingen skal se ut. Det har senere vist seg at 50-åringen som eide leiligheten, skal ha vært medlem av Motstandsbevegelsen under en kort periode for mange år siden.

– Han har vært engasjert i Den svenske motstandsbevegelsen og Soldiers of Odin, men det er ikke noe som er aktuelt i dag, har mannens forsvarer Anders Lysén uttalt.

Mandag ble 50-åringen, sammen med to andre menn på 30 år og 25 år, varetektsfengslet. De to yngre mennene er tidligere straffedømte, men har ingen kobling til politisk virksomhet.

Kilde:
Tre män häktade efter sprängdegsrazzian