Hjem Nyheter Utenriks Tre utlendinger i Ukrainas nye regjering

Tre utlendinger i Ukrainas nye regjering

0

UKRAINA: Tre utlendinger er nå innsatt som ministre i Ukrainas nye regjering etter at presidenten ga dem ukrainske statsborgerskap i en fei.

Petro Porosjenko
Petro Porosjenko

Frihetskamp har tidligere skrevet om at Ukrainas jødiske president Petro Porosjenko ønsker utenlandske statsborgere inn i regjeringen, og at den jødiske mangemilliardæren George Soros’ Open Society Foundation har sponset jakten på kandidater. I går godkjente det ukrainske parlamentet at tre utlendinger ble ministre i regjeringen. De tre hadde fått sine ukrainske statsborgerskap av Porosjenko tidligere på dagen.

De tre er Natalie Jaresko (USA), Alexander Kvitashvili (Georgia) og Aivaras Abromavicius (Litauen). Jaresko fikk posten som Ukrainas finansminister. Hun har vært med på å grunnlegge et privat aksjefond med virksomhet i Øst-Europa. Kvitashvili og Abromavicius ble henholdsvis helseminister og økonomiminister. Kvitashvili har tidligere vært minister i Georgia. Abromavicius har tidligere arbeidet for East Capital, et investeringsselskap med hovedkontor i Stockholm.

Opposisjonen stilte seg kritisk og undrende til at regjeringskoalisjonen ikke maktet å rekruttere ministre blant sine 300 medlemmer eller, for den del, blant 40 millioner innbyggere i landet.

Relatert artikkel:
Utlendinger rekrutteres til Ukrainas regjering

Kilde:
Rada approves new Cabinet with three foreigners

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg