Hjem Nyheter Norge Trekker tilbake lærebok – på grunn av ett ord

Trekker tilbake lærebok – på grunn av ett ord

6

1984 Aschehoug trekker tilbake norskbok for barn, da ordet «neger» forekommer én gang.

netthat

Forlaget Aschehoug har valgt å fjerne norskboken «Lek med ord», som er en lærebok beregnet for skolebarn fra 1. til 4. klasse, da ordet «neger» forekommer én gang.

Elevene blir i boken bedt om å finne ordet som ikke passer inn, hvor alternativene er gås, høne, hane og neger. Boken ble utgitt i 1980 og har blitt trykket flere ganger.

– Slike ord skal ikke forekomme i våre utgivelser, og vi beklager sterkt at vi har sluppet igjennom denne svært uheldige oppgaven, sier redaksjonsleder Gro Schaathun i Aschehoug Undervisning til VG.

Schaathun forteller til avisen at de i tillegg til å fjerne boken, også forsøker å spore opp eventuelle eksemplarer som finnes hos bokhandlere rundt om i landet.

– Vi har nå fjernet tittelen fra våre salgskanaler – og tittelen er heller ikke lenger å få kjøpt ved henvendelse til forlaget. Vi arbeider også med å spore opp eventuelle eksemplarer i bokhandlere for å tilbakekalle disse, sier Schaathun.

Lærer Marit Winnæss fra Kampen Skole i Oslo var den som gjorde den grusomme oppdagelsen. Til Dagsavisen forteller hun at det hele kom som et sjokk.

– Jeg reagerte med vantro.

Kilde:
Aschehoug trekker tilbake skolebok med ordet «neger»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Men her på forumet er det vel ok å bruke slike politisk ukorrekte uttrykk, fortsatt? Nigger eller neger, eller svarting? I USA er det også uuh når en hvit mann sier nigga, mens en selv gjerne må tåle å bli kalt cracka – av en nigga.. Det hele har utviklet seg til en redsel for å bli stemplet som rasist, nazi, etc. Og som vi vet; det er det verste som kan skje en hjernevasket generasjon av pussies..

trackback
5 år siden

[…] Ursprungligen publicerat på Frihetskamp. […]

Johan G
Johan G
5 år siden

De får dra igang et kurs for negere der de kan lære dem å ikke omtale hverandre som nigger eller nigga. Skulle dette ikke lykkes får de jo straffeforfølge disse negere for «rasistiske utsagn», eller mulig legge de inn på psykiatrisk for «selv-hat.» Tenk at man i 2017 kaller en neger for en neger.

https://youtu.be/NZxmuMmPLUU

Alexander Nævdal
Alexander Nævdal
5 år siden

Meiner dei då at neger passar saman med gjess og høns likevel?

Kim Larsen
Kim Larsen
5 år siden

Herregud for noen grinunger.

Neger neger neger hehe

Velden
Velden
5 år siden

https://www.youtube.com/watch?v=8O9MQS_Y3SY

Det var da på skolen vi lærte om den nordlige pakkisgrense, selvsagt gjelder det også negre. Hyklerne serverer neger-rap til ungdommen hvor dem omtaler hverandre som niggers and hoes. Ja i bakvendtland, der kan alt gå an.