Hjem Nyheter Norge Trolig ikke nytt asylmottak på Lierskogen – beboerne jubler

Trolig ikke nytt asylmottak på Lierskogen – beboerne jubler

LIER: Beboere på Lierskogen jubler etter Utlendingsdirektoratet nylig anbefalte å ikke bygge nytt asylmottak i området.

last-ned1-640x359

Både lokalbefolkningen og kommunen har i fem år kjempet mot opprettelsen av et nytt asylmottak på Lierskogen. Dette etter det gamle mottaket brant ned i 2010. Nå aner dog befolkningen håp om at kampen har båret frukter. I tillegg til at justisminister Anders Anundsen ifjor uttalte at et nytt mottak på Lier ikke var ønskelig, har også Utlendingsdirektoratet (UDI) anbefalt å ikke bygge et nytt mottak der.

Styreleder i Lierskogen Vel og Samfunnslag, Espen Sagvolden, synes det er gledelige nyheter, og forteller til NRK at han håper det blir vedtatt i Justisdepartementet. Ifølge Sagvolden har både han og mange andre svært negative opplevelser knyttet til det å ha et asylmottak som nærmeste nabo.

– Vi har hatt tilfeller av drapstrusler, voldtektstrusler, innbrudd nattestid av berusede personer som har brutt seg inn og stått på kjøkkenet når folk har skrudd på lyset, blotting og uønsket seksuell oppmerksomhet mot kvinner.

960x3-460x259

Nina Johnsen, varaordfører i Lier kommune, er enig med Sagvolden:

– Når du skal sende små barn på skoleveien og du vet det går psykisk ustabile mennesker rundt omkring i lokalsamfunnet, det er ikke greit.

Sagvolden forteller at perioden etter brannen i 2010 var veldig vanskelig, og særskilt når det var snakk om å etablere et nytt mottak.

– Da det var snakk om å gjenopprette asylmottak, var det nesten vanskelig å jobbe. Kona ringte på jobben og gråt på telefonen. Flere av naboene til asylmottaket har flyttet, fordi de var redde for hva som ville skje.

Ifølge Justisdepartementet er nå saken til behandling.

Les også:

Nytt transittmottak på Lier: Nærmiljøet gir seg ikke uten kamp

Kilde:

Blir trolig ikke nytt asylmottak på Lierskogen