Hjem Nyheter Norge Tromsø-professor maner til motstand mot koronarepresjonen

Tromsø-professor maner til motstand mot koronarepresjonen

4

KORONA En psykologiprofessor anklager nordmenn for å være alt for lydige når de aksepterer koronarestriksjoner, som foruten psykiske helseproblemer også forårsaker sosiale konflikter.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Charlotte Reedtz, professor i psykologi ved Tromsø Universitet, kritiserer tiltakene som Norge har tatt mot koronapandemien for å være uproporsjonale i forhold til helserisikoen, og hun advarer for de negative effektene på nasjonens psykiske helse.

Psykologiprofessorens hovedinteresse er den mentale helsen hos barn og unge og hun uroer seg for samfunnets forfall, som hun mener at en nedgående spiral her fører til.

«En nasjonal lydighetskonkurranse»

«Det politiske landskapet har endret seg til å bli en nasjonal lydighetskonkurranse» forklarer Reedtz til NRK og understreker at man må begynne å veie restriksjonstiltakenes eventuelle positive virkning mot deres åpenlyse skadelige. Hun fortsetter:

Man kappes om å ha de strengeste tiltakene for hele befolkningen i hele landet, lengst mulig. […]

Når det gjelder koronapandemien har Norge hittil blitt regnet for å være et av de minst rammede nordiske landene. Norge har ikke desto mindre tatt en rekke restriksjonstiltak og mindre omfattende nedstenginger.

Reedtz understreker at det faktum at Norge er blant de landene med lavest antall alvorlig syke og døde «av korona» ikke reduserer problemer som utbredd arbeidsløshet i forskjellige aldersgrupper og sviktende mental helse blant mange barn og unge.

«I tillegg har vi har stor økning i psykiske helseproblemer, sosiale og emosjonelle problemer, i en bred andel av barn og ungdom. På mange parametere klarer vi oss faktisk mye dårligere etter alle disse tiltakene» skriver Reedtz.

Hun henviser til studier som viser at så vel adferdsrelaterte problemer som konsentrasjonsproblemer, ensomhet, depresjon og uro har økt stort – spesielt i yngre aldersgrupper, men også i eldre.

På spørsmål om hvorvidt hun synes at unge burde slutte å være så lydige og bli «litt mer opprørske» svarer Reedtz at hun «mener at alle, ikke bare unge, er for lydige».

Hun fremholder også at koronarestriksjonene må kritiseres også i et land som enda ikke utøver den hardeste represjonen.

Reedtz minner samtidig om at Oslo nylig introduserte de hardeste restriksjonene i hovedstadsområdet under hele pandemien. Tiltakene inkluderer forbud mot flere enn to besøkere i private hjem og nedstenging av skoler.

Les også:
Koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Iblant kommer der kloke ord fra kvinner, slik som her. Det er åpenbart for alle med øyne til å se og ører til å høre at koronaviruset, i opprinnelig eller mutert form, slett ikke er «farlig» i betydningen dødelig, unntatt for de eldste, syke og overvektige, og andre med underliggende sykdom. Men fordi strategien var og er å «slå ned» viruset har det ikke vært mulig med noen omvurdering, og isteden har vi fått stadig nye utbrudd med påfølgende restriksjoner, og selv om de fleste finner seg i «helsediktaturet» og håper at vaksinene skal redde oss, er der også mange… Les mer »

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
1 år siden

Falsk «pandemi» og dødelig vaksine passer utmerket til dumme sauer flokk, lykke til. Hvor er den berømte «nordisk forstand»? Frivillig «helse» slaveri og selvmord.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 år siden

Når norske barn hjernevaskes i regimets egne indoktrineringsleirer (skoler) fra ung alder, så kan man ikke forvente annet enn en servil befolkning som slikker makten oppover ryggen, uansett hva slags ondsinnet agenda som føres. Forbannelsen må brytes. Folk flest har mye å lære av såkalte «dropouts» og «skoletapere». Disse er ofte minst like intelligente som andre barn – men evner gjerne å tenke selv samt utfordre autoriteter.

Galningmannen
Galningmannen
1 år siden

«Bleia PÅ og vette AV!»

Folk flest er fullstendig evneveike.