Hjem Nyheter Trudeau anklager protester for «vold» og «hatretorikk»

Trudeau anklager protester for «vold» og «hatretorikk»

CANADA I løpet av helgen av en lastebilkonvoi ankommet Canadas hovedstad Ottawa, hvor en protest holdes mot vaksinetvang. Nå anklager statsminister Justin Trudeau deltakerne for å være voldelige og hatefulle.

Canadas statsminister ved «Vancouver Pride» i 2015. Foto: Flicker (CC BY 2.0 via Wikimedia Commons).

Forrige helg startet en lastebilkonvoi fra Canadas vestre deler med hovedstaden Ottawa som mål. Hensikten er å protestere mot tvangstiltak rettet mot de som ikke har vaksinert seg mot koronaviruset.

Antallet deltakende kjøretøy har blitt oppgitt å være 50 000, men det nøyaktige antallet er vanskelig å si. Filmer fra motorveien mot Ottawa har dog vist at en betydelig støtte for de protesterende lastebilsjåførene finnes da sympatisører har samlet seg ved veikanter og broer.

Noen som virker å ha tatt det hele på alvor er statsminister Justin Trudeau, som tydelig har tatt stilling mot de uvaksinerte. Dagene før konvoien ankom annonserte Trudeau at han kan ha fått korona og at han skal gå i karantene.

På lørdag ble det rapportert at statsministeren flyktet fra hovedstaden sammen med sin familie av «sikkerhetsårsaker». Nøyaktig hvor han befinner seg er uklart, men en Twitterbruker har lansert en teori om at han har tatt seg til Tyskland da et fly som skal ha vært et regjeringsfly fløy dit på lørdag.

Nå har Trudeau kommet med en rekke anklager mot demonstrantene som fyller gatene utenfor landets parlament. I et filmklipp påstår han at deltakerne bruker «hatretorikk» og oppfordrer til vold mot sine medmennesker og at han derfor ikke kommer til å være i nærheten av protestene. Han har derimot ingen problemer med å delta i fredelige protester som eksempelvis Black Lives Matter, sier han i filmen.

Tross at protestene nå har pågått i to dager i minus 20 grader virker ingen ordensforstyrrelser å ha forekommet, foruten at protesten har forårsaket trafikkproblemer.