Hjem Nyheter Norge Truer med å stenge Trandum asylinternat – usikkert for de ansatte

Truer med å stenge Trandum asylinternat – usikkert for de ansatte

INNENRIKS: Arbeidstilsynet truer med å stenge Trandum asylinternat på grunn av for dårlig sikkerhet for de ansatte.

G-Tittel-sxf64173-e1426447670184-640x346

Arbeidstilsynet varslet allerede i april i år at sikkerheten og arbeidsforholdene for de ansatte ved Politiets utlendingsinternat på Trandum var for dårlige. Dette etter flere rapporter om både vold, trusler og opptøyer. Som i mars i år når over 50 asylsøkere gikk amok og vandaliserte lokalene. Les mer saken HER.

Politiets utlendingsenhet (PU) fikk pålegg om å utbedre forholdene innen mai i år, noe de ikke har gjort. Nå er fristen satt til 1. desember og dersom ikke forholdene for de ansatte er forbedret innen den tid, risikerer hele asylinternatet å bli stengt. Blant annet må risikoen for vold og trusler mot de ansatte kartlegges.

Hovedtillitsvalgt Carina Øisjøfoss i Norsk Tjenestemannslags avdeling på Trandum, uttalte tidligere i år at de ansatte ved Trandum fryktet for sin egen sikkerhet når de var på jobb.

Trandum asylinternat

Trandum asylinternat ligger like utenfor Gardermoen og er en tidligere militærleir som brukes til å innlosjere asylsøkere som har fått permanent avslag på sin søknad om asyl i Norge, og som holdes varetektsfengslet i påvente av utsendelse fra landet.

Asylinternatet er Norges eneste lukkede forvaringssenter for asylsøkere og har 127 sengeplasser, hvorav 108 er eneceller for enslige menn. De fleste innsatte er på Trandum i kort tid, gjerne mindre enn 24 timer.

Kilde:

Arbeidstilsynet truer med å stenge Trandum