Hjem Nyheter Trump avlyser Pelosis utenlandstur – hun kan ta rutefly

Trump avlyser Pelosis utenlandstur – hun kan ta rutefly

0

POLITIKK Det krangles så busta fyker i den amerikanske politikken. Etter at Nancy Pelosi truet med å stoppe Donald Trumps tale til nasjonen, avlyste han like godt demokratenes utenlandsreise.

Nancy Pelosi og Donald Trump.
Nancy Pelosi og Donald Trump.

Det gikk bare én dag fra Nancy Pelosi, speaker i Representantenes hus, truet president Donald Trump med å avlyse hans «unionens tilstand»-tale, til at Trump avlyste Pelosi’s planlagte utenlandsreise til Belgia, Egypt og Afghanistan.

I et brev til Pelosi skrev Trump at «Grunnet Nedstengningen, er jeg dessverre nødt til å informere deg om at din reise til Brussel, Egypt og Afghanistan har blitt utsatt. […] Vi vil planlegge denne syv-dagers ekskursjonen når Nedstengningen er over.»

Videre skrev Trump at hvis Pelosi vil fly med rutefly, må hun gjerne gjøre det.

En buss med kongressdelegater fra Demokratene skal allerede ha vært på vei til flyplassen da beskjeden fra Trump ble annonsert, og bussen skal ha snudd og sluppet dem av igjen utenfor Kongressbygningen, til demokratenes store fortvilelse.

Nedstengningen som Trump henviser til i brevet er stengningen av offentlig sektor som følge av at demokratene har nektet å bevilge penger til Trumps mur mot Mexico i statsbudsjettet. Uten budsjett har offentlige myndighetskontorer dermed ikke mulighet til å utbetale de ansatte lønn, og må holde stengt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg