Hjem Nyheter Donald Trump benåder “diskriminerende” sheriff

Donald Trump benåder “diskriminerende” sheriff

USA President Donald Trump benåder sheriffen Joe Arpaio, som tidligere ble dømt for å ha ført en «diskriminerende praksis».

President Donald Trump benådet i natt den 85-årige Joe Arpaio, som tidligere i år bledømt for å ha ført en diskrimerende praksis i rollen som sheriff i Maricopa County i Arizona.

Den «diskriminerende praksisen» bestod blant annet av tilfeldige trafikkontroller av latinamerikanere, i et forsøk på å bekjempe ulovlig innvandring fra Mexico. Av samme anledning patruljerte de også latinamerikanske nabolag, noe man i retten fastslo var «diskriminerende».

Arpaio ble omtalt som USAs «tøffeste sheriff».

Arpaio ble også dømt for å ha fortsatt praksisen, til tross for beskjed om at den ble ansett være diskriminerende. Straffeutmålingen skulle komme 5. oktober i år, og Arpaio risikerte opp mot seks måneder i fengsel.

– I sin tid som sheriff har Joe Arpaio tjent offentligheten og beskyttet folk fra kriminalitet og ulovlig innvandring. Han er nå 85 år og har tjent landet vårt i beundringsverdige 50 år og er derfor verdig en benådning fra presidenten, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

På Twitter takker Arpaio president Trump:

– Takk, Donald Trump, som seer at dommen min bare er en politisk heksejakt. Jeg er beæret og svært takknemlig overfor president Trump, skriver Arpaio på Twitter.

Arpaio la ned fem år på å bevise at Barack Obamas fødselsattest var falsk.

Kontroversiell sheriff

Arpaio bredt omtalt da han på 90-tallet utvidet et lokalt fengsel, gjennom å opprette en teltleir som kunne huse ca. 2 000 innsatte. Teltleiren ble hovedsaklig benyttet for de som hadde blitt dømt ikke-voldelige forbrytelser. Kritikk om at leiren ble for varm, og at det ikke var humant – avfeiet han.

– Hva skal jeg gjøre? Løslate dem fra fengsel fordi det er for varmt?

Arpaio har vært en stor tilhenger av Donald Trump og var en av de som fremmet påstanden om at Barack Obamas fødselsattest var falsk, noe han også hevdet han kunne bevise gjennom undersøkelser gjort av to ulike rettsmedisinske grupper i Italia og USA. Begge grupper bekreftet, uavhengig av hverandre, at dokumentet var forfalsket.

Kilde:
Donald Trump benåder «USAs tøffeste sheriff»