Hjem Nyheter Donald Trump benåder «diskriminerende» sheriff

Donald Trump benåder «diskriminerende» sheriff

8

USA President Donald Trump benåder sheriffen Joe Arpaio, som tidligere ble dømt for å ha ført en «diskriminerende praksis».

President Donald Trump benådet i natt den 85-årige Joe Arpaio, som tidligere i år bledømt for å ha ført en diskrimerende praksis i rollen som sheriff i Maricopa County i Arizona.

Den «diskriminerende praksisen» bestod blant annet av tilfeldige trafikkontroller av latinamerikanere, i et forsøk på å bekjempe ulovlig innvandring fra Mexico. Av samme anledning patruljerte de også latinamerikanske nabolag, noe man i retten fastslo var «diskriminerende».

Arpaio ble omtalt som USAs «tøffeste sheriff».

Arpaio ble også dømt for å ha fortsatt praksisen, til tross for beskjed om at den ble ansett være diskriminerende. Straffeutmålingen skulle komme 5. oktober i år, og Arpaio risikerte opp mot seks måneder i fengsel.

– I sin tid som sheriff har Joe Arpaio tjent offentligheten og beskyttet folk fra kriminalitet og ulovlig innvandring. Han er nå 85 år og har tjent landet vårt i beundringsverdige 50 år og er derfor verdig en benådning fra presidenten, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

På Twitter takker Arpaio president Trump:

– Takk, Donald Trump, som seer at dommen min bare er en politisk heksejakt. Jeg er beæret og svært takknemlig overfor president Trump, skriver Arpaio på Twitter.

Arpaio la ned fem år på å bevise at Barack Obamas fødselsattest var falsk.

Kontroversiell sheriff

Arpaio bredt omtalt da han på 90-tallet utvidet et lokalt fengsel, gjennom å opprette en teltleir som kunne huse ca. 2 000 innsatte. Teltleiren ble hovedsaklig benyttet for de som hadde blitt dømt ikke-voldelige forbrytelser. Kritikk om at leiren ble for varm, og at det ikke var humant – avfeiet han.

– Hva skal jeg gjøre? Løslate dem fra fengsel fordi det er for varmt?

Arpaio har vært en stor tilhenger av Donald Trump og var en av de som fremmet påstanden om at Barack Obamas fødselsattest var falsk, noe han også hevdet han kunne bevise gjennom undersøkelser gjort av to ulike rettsmedisinske grupper i Italia og USA. Begge grupper bekreftet, uavhengig av hverandre, at dokumentet var forfalsket.

Kilde:
Donald Trump benåder «USAs tøffeste sheriff»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Trump gjør da noe rett, som i dette tilfellet. Og da han nedla forbud mot at sinnsforstyrrede transer kan tjenestegjøre i det militære. Ellers er han omgitt av jøder og svikere på alle kanter og har ikke mye handlingsrom i viktigere saker.

Thor
Thor
5 år siden

På tide at Trump gjør noe bra.

NordenSkjold
NordenSkjold
5 år siden

Trump har stadig vist seg og støtte/ akseptere alle korrupte drittsekker. Men hva kunne egentlig forventes av en dobbelt-kommuniserende Globalist som drikker whiskey med Soros på bakrommet ?

1488
1488
Svar til  NordenSkjold
5 år siden

Nettopp. Det kommer en liten sak som det her, og alle pro-hvite hopper i taket av glede gang på gang!

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  1488
5 år siden

Trump er ikke så pro-hvit som han later som. Det er nemlig akkurat det som er hele teateret…

Globalist er hva han er. Kamuflert som «pro-hvit.»

Rart hvordan folk biter på gang, etter gang, etter gang i fra den samme og ene Eliten .

Claes Lantz
Claes Lantz
5 år siden

Det gör det samma vad Trump gör. Enligt Judea Inc.gör han bara fel och de förföljer honom i media och tjatar på honom. Det verkar som om han måste lämna presidentämbetet snart.

trackback
5 år siden

[…] Källa: Donald Trump benåder «diskriminerende» sheriff […]

Norsk Skog
Norsk Skog
5 år siden

Donald trump er jøde