Hjem Nyheter Trump bryter valgløftet: Hemmeligheter om 11.9 offentliggjøres ikke

Trump bryter valgløftet: Hemmeligheter om 11.9 offentliggjøres ikke

0

11. SEPTEMBER Under sin valgkampanje lovet Trump å offentliggjøre hemmelige dokumenter om 11. september-angrepet. Et sivilt søksmål mot Saudi-Arabia ble innledet i 2017, men dokumentene forblir hemmelige.

Ved minnestunden i 2019 for terrorangrepene 11.9.2001 gjentok Trump sinn påstand om at han var på plass og hjalp til, noe som sterkt har blitt betvilt. Skjermbilde: Youtube.

Under sin valgkampanje til presidentposten i 2016 lovet Donald Trump at han skulle “gå til bunns” i de uklare omstendighetene omkring 11. september-angrepene i 2001, da tre av bygningene på World Trade Center-området i New York raste sammen.

Trump sa da at “ofrenes familier har rett til å få vite alt”.

Men nå nekter Trumps regjering å slippe dokumenter relatert til angrepene, som ellers skulle kunne ha blitt brukt av jurister i et pågående søksmål mot Saudi-Arabia, ettersom flertallet av personene som ble utpekt som terrorister den 11. september kom fra Saudi-Arabia.

Nåværende justisminister William Barr hevder nå – hvilket man tidligere ikke har sagt – at dokumentene kommer til å fortsette å være statshemmeligheter. Disse må forbli innelåst for å “beskytte nasjonale sikkerhetsinteressen” og USAs regjering, mener Barr.

Barr og regjeringens homoseksuelle etterretningssjef Richard Grenell – som ble ansatt for et drøyt år siden – anser at dokumenter som skulle relatere seg til og avsløre Saudi-Arabias innblanding i angrepene skulle kunne forårsake “ekstremt stor skade” på USAs sikkerhet.

Grenell har skrevet at dokumentene inneholder “svært ømfintlig og hemmelig informasjon som berører nasjonal sikkerhet vedrørende informasjon om utenlandske regjeringer, etterretningsvirksomhet, kilder og metoder, og informasjon vedrørende relasjoner med andre land og USAs virksomhet i andre land, inklusive hemmelige kilder”, der alt “må beskyttes ettersom det kan forventes å forårsake alvorlig skade” på USA om disse avsløres.

Det er hemmelig hvorfor det er hemmelig at dokumentene er hemmelige

Justisministeren sa til og med at åpne, offentlige samtaler, som ble holdt om begrunnelsen for dokumentenes hemmeligholdelse, også må holdes hemmelige. Barr hevder at en diskusjon om disse saker “ville avsløre informasjon som kan forårsake nettopp den skade vi ønsker å forhindre”.

– Det er altså ikke bare slik at hemmelighetene i seg selv er hemmelige, men grunnene til at de er hemmelige er også hemmelige. Grunnene til at grunnene er hemmelige, er også hemmelige, sier den antisionistiske Dr. Kevin Barrett, som også undrer seg over hvordan en diskusjon om Saudi-Arabias innblanding i angrepene kan utgjøre en nasjonal trussel mot USAs sikkerhet.

Saksøker i det sivile søksmålet begynte å forberede stevningen mot Saudi-Arabia i 2017, etter at Trump hadde avgitt løfte om at dokumentene skulle offentliggjøres. Målet var å fastsette relasjonene mellom de 19 angitte kaprerne av flyene som ble brukt i terrorangrepet, hvorav 15 av dem som ble pekt ut kom fra Saudi-Arabia.

Søksmålet sikter også på å undersøke saudiske politikeres koblinger til den islamistiske terrororganisasjonen Al-Qaida.

Les også:
Tucker Carlson anklager Donald Trump for å bryte sine valgløfter
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
«Den israelske lobbyen er USAs største problem»
Systemgransker: «Donald Trump støtter Chabad og Noahide-loven»