Hjem Nyheter Trump: «CNN er falske nyheter»

Trump: «CNN er falske nyheter»

USA Det var under en pressekonferanse på onsdag at Donald Trump gikk i strupen på en reporter fra CNN og anklagde nyhetsorganisasjonen for å selv spre «falske nyheter».

https://www.youtube.com/watch?v=sz1pYN6m9T8

Kommentaren kommer i kjølevannet av at CNN og nettavisen Buzzfeed har publisert en etterretningsrapport som inneholder feilaktige og fabrikkerte opplysninger om Donald Trump og hans forhold til Russland. Rapporten inneholdt blant annet absurde påstander om at det blant annet finnes en sexvideo av Trump som Russland bruker i utpressingsskampanje mot den kommende presidenten. De absurde påstandene har hverken blitt verifisert av etterretningstjenesten eller av andre statlige byråer, ingen ser heller ut til å vite hvem som er kilden til rapporten. Russland har også gått offentlig ut å avvist påstandene.

Store deler av innholdet i rapporten viser seg nå å være totalt fabrikkert, og nye opplysninger sier nå at innholdet muligens kan stamme fra et «troll-forum» på internett som er kjent for å drive gjøn med de lettlurte massemediene i USA.

Det at Trump nå bruker begrepet «falske nyheter» om større deler av den amerikanske media er interessant, fordi det er nettopp dette begrepet disse såkalte nyhetsorganisasjonene har brukt for å stemple alternative nyhetssider som de mener sprer løgnaktig informasjon. Det kan virke som deres egne taktikker nå blir brukt imot dem, og massemedia har problemer med å tilvenne seg den nye situasjonen som de selv ufrivillig har skapt.

Se en oppsummering av hendelsen fra den populære YouTube personligheten Stefan Molyneux nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=fO1ps2A4q90

Kilde:
Hela etablissemanget trollade av »Alt-right»-forum