Hjem Nyheter Trump: – Facebook er folkets fiende

Trump: – Facebook er folkets fiende

USA Zuckerbergs Facebook er en «fiende av folket» ifølge presidentkandidat Donald Trump. Etter utspillet har morselskapet Metas aksje stupt.

Zuckerberg og Donald Trump snakker sammen i september 2019.
Foto: Publicc Domain via Wikimedia Commons.

Det var under et intervju med CNBC for et par uker siden at den republikanske presidentkandidaten Donald Trump diskuterte Kinas innflytelse over USA. Trump ble blant annet spurt om hvorfor han ombestemte seg om å forby kinesisk TikTok.

Ifølge Trump kunne han ha forbudt tjenesten da han var president, men han fryktet at jøden Zuckerbergs Facebook ville vokse seg sterkere i stedet.

– Det er mye bra, og det er mye dårlig med Tiktok. Men det jeg ikke liker er at uten TikTok kan Facebook bli større, og jeg ser Facebook som en fiende av folket, akkurat som en stor del av media, sa Trump i intervjuet.

Dette førte til at Facebooks morselskap Metas aksje falt med 4 prosent. Ifølge CNN har imidlertid aksjen fortsatt å stupe, og falt i verdi med totalt 60 milliarder dollar siden utspillet. Trump har også proklamert på sin egen «Truth Social»-tjeneste at Facebook er «en sann fiende av folket» etter intervjuet.