Hjem Nyheter Trump: «Jeg vant valget!»

Trump: «Jeg vant valget!»

USA Nesten to uker etter det amerikanske presidentvalget fortsetter Trump å ikke bare nekte å erkjenne seg beseiret, men til og med hevde at han seiret.

«Jeg vant valget!», proklamerer USAs president Donald Trump på Twitter på mandag morgen norsk tid, eller midnatt lokal tid i Washington D.C. Dette på tross av at et samlet mainstreammedia og flere verdensledere har utropt motkandidaten Joe Biden av det nylig avholdte amerikanske presidentvalget.

Også Biden selv har utropt seg til vinner, støttet av sitt parti Demokratene. Trump og flere høyt oppsatte republikanere har dog rettet alvorlige anklager mot Damokratene om valgfusk, og man har levert inn søksmål i flere delstater hvor man mistenker at Biden har sikret seg elektorstemmene ved at man på ulike måter har manipulert stemmeopptellingen.

Også Trumps tilhengere synes å være overbevist om at det rapporterte valgresultatet er falskt. Tusenvis av Trump-tilhengere samlet seg på søndag i Washington D.C. for å vise sin støtte til Trump og for å uttrykke misnøye over valget. Ifølge mainstreammedia handlet det om alt fra «høyreekstremister» til «hvit makt-tilhengere».

Selv om mainstreammedia også rapporterte at de mange «ekstremistene» som hadde dratt til den amerikanske hovedstaden for å vise støtte for den sittende presidenten skulle komme til å begå vold, ble man tvunget til å rapportere om en fredelig folkesamling, hvis deltakere etter arrangementet kom til å angripes av voldsomme venstreekstremister.

Den vensterliberale og jødiske mediegiganten CNN, som har gjort seg beryktet for sin motstand mot Trump, skriver at arrangementet «illustrerer et stadig tynnere skille mellom mainstream-høyre og høyreekstreme ekstremister».

Men president Trump selv synes å ha satt pris på støtten og viste seg for folkemassene ved å kjøre i en karavane gjennom den. På Twitter skriver han at det var en «ånd som aldri før» og kommenterer det store antallet sympatisører som viste sin støtte med ordet «amazing!».

Retter skarp kritikk mot «Fake News Media»

Hovedsakelig jødisk og statlig eid mainstreammedia over hele den vestlige verden har etter valget hånet og angrepet Trump for hans anklager om valgfusk. Man mener at anklagene er helt grunnløse, på tross av et stort antall rapporter og vitneforklaringer om fusk i flere av de avgjørende delstatene hvor Biden seiret etter plutselige stemmetellingsstanser da Trump så ut til å seire.

Trump slår dog hardt tilbake mot media og stiller spørsmål ved hvorfor man utroper Biden til vinner selv om man vet at valgresultatet bestrides juridisk.

«Fra et stort antall valgobservatører som ble kastet ut fra stemmetellingslokalene i flere av våre stater, til millioner av stemmesedler som ble modifisert av demokrater, kun for demokrater, til stemmegivning etter at valget var over, til bruken av det radikale venstres Dominion Voting Systems, som ble avvist av Texas og mange andre fordi det hverken var bra eller sikkert. De som har ansvaret for å beskytte vår konstitusjon kan ikke la de forfalskede resultatene av brevvalget i 2020 stå», skriver Trump på Twitter.

Det gjenstår dog å se om noen av de anklager om valgfusk eller søksmål mot delstater av Trump-kampanjen eller vanlige borgere kommer til å forandre utgangen av valget.

Les også:
Kinesisk valgobservatør bevitner valgfusk i Michigan: «Hva for slags valg er dette?»
Dagens video: Rigging, valgfusk, løgner og en mørk vinter kommer
Dagens video: Valgfusk i USA der døde stemmer
Benfords lov kan bevise omfattende valgfusk i USA