Hjem Nyheter Trump: «Kan bare beseire talibanerne om jeg ødelegger Afghanistan»

Trump: «Kan bare beseire talibanerne om jeg ødelegger Afghanistan»

UTENRIKS Donald Trump mener han kan vinne i Afghanistan, men bare om han dreper titalls millioner og totalt ødelegger landet.

USAs president Donald Trump har som sine forgjengere hatt store problemer med å utmanøvrere den pashtunsk-islamistiske militante taliban-bevegelsen. Etter 18 års stridigheter mellom USA og deres marionettregime i Kabul på den ene siden og talibanerne på den andre siden, så kontrollerer eller påvirker de sistnevnte rundt halvparten av landet. De utfører også angrep i flere områder enn det.

Nå har Trump gått ut og erkjent at den eneste mulighet til å vinne militært i landet er å drepe 10 millioner afghanere og totalt ødelegge landet.

– Jeg skulle kunne vinne krigen på en uke. Afghanistan kunne bli utslettet fra jordens overflate […] bokstavelig talt på 10 dager, sa presidenten og fortsatte:

– Jeg vil ikke vandre på den stien. Jeg vil ikke drepe 10 millioner mennesker.

USA og Taliban holder for tiden fredsforhandlinger med hverandre, der USA er klare til å forlate landet. Totalt har rundt 2 300 amerikanske soldater omkommet i krigen, som antas å ha kostet den sionistiske stormakten rundt en billion dollar.

Etter Trumps uttalelse har Afghanistan bedt Trump om en avklaring, samt sagt at ingen fremmed land skal få bestemme Afghanistans skjebne.

Relaterte artikler:
Amerikanske veteraner misfornøyde med sionistiske kriger
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa