Hjem Nyheter Trump ror hjem nok et land: Sudan tegner avtale med Israel

Trump ror hjem nok et land: Sudan tegner avtale med Israel

3

SIONISME Trump-administrasjonen hviler ikke på laurbærene når det kommer til å nøytralisere potensielle fiender til Israel i landets nærområde. Nå har Sudan blitt brakt inn i folden – med gjeldsavskriving som agn.

Representant for Sudan. Foto: UNCTAD (CC BY-SA 2.0)

Landet Sudan annonserte på onsdag at de nå offisielt har sluttet seg til de såkalte Abrahamtraktatene (Abraham Accords) – det vil si de USA-initierte avtalene som allerede har blitt undertegnet av blant annet De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko – og som «normaliserer» disse landenes relasjoner til Israel.

Det var for to måneder siden som president Donald Trump kunngjorde «den afrikanske nasjonens intensjoner om å etablere fullstendige diplomatiske relasjoner med Israel».

Sudan blir det fjerde araberlandet som Trump-administrasjonen de siste månedene har fått til å ta dette steget.

Det har blitt forklart at avtalen utgjør «et stort gjennombrudd for Israel», hvis eksistens tidligere var kraftig kritisert i hele araberverden.

Allerede i 1994 undertegnet dog Israel fredsavtaler med Jordan og med Egypt i 1979 – to land som tidligere hadde kjempet et flertall kriger med den jødiske staten.

Sudans annonsering kom i forbindelse med at USAs jødiske finansminister, den tidligere Goldman Sachs-bankieren og Soros-medarbeideren Steve Mnuchin besøkte Sudan på onsdag.

Gjeldsavskrivning som gulrot

USA og Sudan «kom også overens om å regulere den afrikanske nasjonens gjeld til Verdensbanken», opplyser The Associated Press.

Siden avsettelsen av Sudans mangeårige leder Omar al Bashir i 2019 styres landet i dag av et samlet sivil-militært råd mens landet «transformeres til et demokrati».

Abrahamtraktatene har fått sitt navn etter patriarken som figurerer i både jødedommen og islam.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
19 dager siden

Det var bl.a. slike avtaler mellom sionisregimet i Israel som fikk Frp(Tybring Gjedde), til å foreslå Trump til Nobels «fredspris». Frp er det mest spyttslikkende jødevennlige partiet i Norge, i konkurranse med Krf. Så Trump kan iallfall gå ut av det hvite hus, i vanære, men i forvissningen om å ha gjort alt for jødene, uten å tjene stort på det selv. Tjen jødene i alt, og de vil likevel ikke være fornøyd men falle deg i ryggen når de ikke lenger har bruk for deg.

Catabienze
Catabienze
Svar til  Proverbs 26:11
12 dager siden

Partiet De Kristne er de som mest tjener Israel, men har heldigvis ikke kommet til makta. Erik Selle har gjentatt som en papegøye ting Netanyahu har sagt. Ille å høre ham lyve og manipulere norske velgere og politikere.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
17 dager siden

Israel først, det har vært Trumps fanesak helt siden han ble president. At folk som eksempelvis Lysglimt enda den dag i dag hyller Trump og selger Trump-flagg og MIGA-caps tyder enten på at de er idioter og helt enkelt ikke forstår særlig mye, eller at de selv innerst inne er sionister og forsøker å lure nasjonalister på sin side. Står man og vifter med Trum-flagg så kunne man likegodt viftet med et Israel-flagg.