Hjem Nyheter Trump ror hjem nok et land: Sudan tegner avtale med Israel

Trump ror hjem nok et land: Sudan tegner avtale med Israel

3

SIONISME Trump-administrasjonen hviler ikke på laurbærene når det kommer til å nøytralisere potensielle fiender til Israel i landets nærområde. Nå har Sudan blitt brakt inn i folden – med gjeldsavskriving som agn.

Representant for Sudan. Foto: UNCTAD (CC BY-SA 2.0)

Landet Sudan annonserte på onsdag at de nå offisielt har sluttet seg til de såkalte Abrahamtraktatene (Abraham Accords) – det vil si de USA-initierte avtalene som allerede har blitt undertegnet av blant annet De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko – og som «normaliserer» disse landenes relasjoner til Israel.

Det var for to måneder siden som president Donald Trump kunngjorde «den afrikanske nasjonens intensjoner om å etablere fullstendige diplomatiske relasjoner med Israel».

Sudan blir det fjerde araberlandet som Trump-administrasjonen de siste månedene har fått til å ta dette steget.

Det har blitt forklart at avtalen utgjør «et stort gjennombrudd for Israel», hvis eksistens tidligere var kraftig kritisert i hele araberverden.

Allerede i 1994 undertegnet dog Israel fredsavtaler med Jordan og med Egypt i 1979 – to land som tidligere hadde kjempet et flertall kriger med den jødiske staten.

Sudans annonsering kom i forbindelse med at USAs jødiske finansminister, den tidligere Goldman Sachs-bankieren og Soros-medarbeideren Steve Mnuchin besøkte Sudan på onsdag.

Gjeldsavskrivning som gulrot

USA og Sudan «kom også overens om å regulere den afrikanske nasjonens gjeld til Verdensbanken», opplyser The Associated Press.

Siden avsettelsen av Sudans mangeårige leder Omar al Bashir i 2019 styres landet i dag av et samlet sivil-militært råd mens landet «transformeres til et demokrati».

Abrahamtraktatene har fått sitt navn etter patriarken som figurerer i både jødedommen og islam.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Det var bl.a. slike avtaler mellom sionisregimet i Israel som fikk Frp(Tybring Gjedde), til å foreslå Trump til Nobels «fredspris». Frp er det mest spyttslikkende jødevennlige partiet i Norge, i konkurranse med Krf. Så Trump kan iallfall gå ut av det hvite hus, i vanære, men i forvissningen om å ha gjort alt for jødene, uten å tjene stort på det selv. Tjen jødene i alt, og de vil likevel ikke være fornøyd men falle deg i ryggen når de ikke lenger har bruk for deg.

Catabienze
Catabienze
Svar til  Proverbs 26:11
2 år siden

Partiet De Kristne er de som mest tjener Israel, men har heldigvis ikke kommet til makta. Erik Selle har gjentatt som en papegøye ting Netanyahu har sagt. Ille å høre ham lyve og manipulere norske velgere og politikere.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
2 år siden

Israel først, det har vært Trumps fanesak helt siden han ble president. At folk som eksempelvis Lysglimt enda den dag i dag hyller Trump og selger Trump-flagg og MIGA-caps tyder enten på at de er idioter og helt enkelt ikke forstår særlig mye, eller at de selv innerst inne er sionister og forsøker å lure nasjonalister på sin side. Står man og vifter med Trum-flagg så kunne man likegodt viftet med et Israel-flagg.