Hjem Nyheter Trump: – Russland har ikke blandet seg inn i vårt presidentvalg

Trump: – Russland har ikke blandet seg inn i vårt presidentvalg

1

UTENRIKS Under gårsdagen møtte USAs president Donald Trump sin russiske kollega Vladimir Putin i Helsingfors. Den internasjonale pressen klager nå over hvor godt de to verdenslederne virker å komme overens.

På mandag traff USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin hverandre i Presidentens palass i Helsingfors. Møtet ble innledet med at de to verdenslederne snakket alene i to timer for deretter å spise lunsj sammen i slottets speilsal.

Da journalister endelig ble sluppet inn til en pressekonferanse snakket Trump og Putin godt om møtet.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å ses mye i fremtiden og løse alle problemer vi diskuterte i dag, sa Trump.

Trump kommenterte også anklagelsene om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget.

– Jeg løftet spørsmålet om russisk innblanding i valget og brukte lang tid på å prate om det, sa Donald Trump og fortsatte:

– Vi førte en fantastisk kampanje og det er derfor jeg er president. Vladimir Putin sier at det ikke finnes noen bevis for russisk innblanding overhode og sier at han ikke kjenner til hele bakgrunnen, men at han skal finne ut mer om situasjonen.

Journalistene til stede ble opprørt av Trumps innstilling til spørsmålet og kritiserte hans uttalelse. Men Putin ga rask svar på tale:

– Vi skal veiledes av fakta. Kan du ta opp noen fakta som beviser innblanding?, spurte den russiske presidenten.

– President Putin sier at det ikke er Russland. Jeg ser ingen grunn til hvorfor det skulle være det, la Trump til.

Etter det siste amerikanske presidentvalget har det blitt spredt fake news om at Russland og Putin skulle sitte på sensitiv informasjon om et besøk som Trump skal ha hatt i Moskva lenge før han ble president. Da journalister stilte spørsmål om dette skal hele salen ha blitt fylt med latter.

– Hvis de hadde hatt det [sensitiv informasjon] skulle det ha vært ute for lenge siden, svarte Trump.

En samlet jødiskeid verdenspresse er nå opprørt over den åpenbart forbedrede relasjonen mellom den russiske og amerikanske presidenten og antyder at Trump i og med dette skal ha forrådt sitt eget land.

Også Trumps politiske motstandere – inklusiv partikamerater hos Republikanerne – misliker sterkt at møtet ikke gikk som de ville. En av disse er senatoren Jeff Flake som etter møtet beklaget seg på Twitter:

I begynnelsen av sommeren gjennomførte Trump også et historisk møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore. Også dette møte irriterte globalistiske krefter, da Trump også denne gangen klarte å skape betydelig mildere relasjoner mellom ledernes respektive land, som bare noen måneder tidligere regelmessig truet hverandre med atomvåpenangrep.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Man kan mene hva man vil om Trump, men han FÅR GJORT TING som har vært umulig for tidligere presidenter, overfor Nord-Korea og nå Russland. I tillegg setter han NATO, EU og svake europeiske regjeringer på plass, mens «verdenspressen» og godt betalte mediehorer skriker opp om udemokratiske metoder. La dem skrike, så lenge Trump og Putin kommer ut av det med hverandre, som de to alpha males de er, i motsetning til feministregjeringer, kvinnelige «journalister», og jødestyrte medier ellers.