Hjem Nyheter Trump saksøker flere delstater – krever omtelling i Wisconsin

Trump saksøker flere delstater – krever omtelling i Wisconsin

USA Valget i USA har blitt til en triller der Donald Trumps begynnende ledelse forsvant og i stedet fremtrer Joe Biden som en mulig vinner. Under stemmetellingen har et antall tvilsomheter blitt rapportert og Trump oppretter søksmål mot flere delstater for å få bedre innsyn.

Donald Trump vil ha bedre innsyn i stemmetellingen. Foto: Pixabay (Public Domain)

Ifølge en rekke opplysninger har det forekommet et antall merkelige avvik i det amerikanske valget.

I staten Michigan hadde Donald Trump et betydelig overtak, men plutselig ble 139 000 forhåndsstemmer «funnet» under den seneste nattetimen og alle stemmene i «leveransen av forhåndsstemmene» var til Joe Biden. Ikke én eneste stemmeseddel på Trump. Noe slikt skal stort sett være statistisk umulig og denne opplysningen gikk viralt på sosiale medier der mange utropte valgfusk.

Ifølge den «faktagranskende» siden Snopes – som ble startet av to venstreliberale jøder – så skal dette være opplysninger som ikke stemmer.

I Detroit valgte et senter for stemmetelling under den pågående tellingen å dekke for vinduene med store plater, noe som opprørte mange valgobservatører som også klaget på at det virket å være overveiende av demokrater i tellesalen.

Det har også forekommet opplysninger om at avdøde personer har «deltatt» i valget. På Twitter har flere brukere som har kontrollert stemmer avdekket registrerte stemmesedler fra døde, folk som skulle ha vært i 120-årsalderen om de hadde levd. I Michigan har fire velgere som alle er født før 1902 blitt registrert. De er dermed eldre enn det eldste nålevende mennesket. En av de oppgis å være født i 1850.

Trump kommenterer – sensureres på Twitter

I går kommenterte Trump på Twitter:

I går kveld ledet jeg, som regel stort, i mange viktige stater, nesten alle under Demokratisk styre og kontroll. Så, en etter en, begynte de å forsvinne på et magisk vis når overraskelsesvalgsedler ble opptelt. VELDIG MERKELIG, og «meningsundersøkelsene» gjorde komplett & historisk feil!

Den amerikanske presidenten har også blitt sensurert på Twitter der enkelte av kommentarene hans har blitt påsatt en «faktarute» der det står: «Det råder delte meninger om delvis eller alt innhold i denne Tweeten, og det skulle kunne være villedende i spørsmålet om hvordan man deltar i et valg eller noen annen offentlig prosess».

Trump saksøker flere delstater – krever omtelling i Wisconsin

Nå oppretter Trump-kampanjen søksmål mot flere delstater for å forsøke å midlertidig stoppe stemmetellingen i Georgia, Michigan og Pennsylvania. Dette da deres egne valgobservatører skal kunne granske stemmesedlene som allerede har blitt registrerte, skriver SVT Nyheter som har fått nyheten fra AP.

– Vi skulle få observere men har blitt motarbeidet av demokratenes korrupte valgapparat. Å få observere betyr å få se, men ingen har fått se, sa Rudy Giuliani som er Trumps presidentadvokat.

– For alt vi vet kan Joe Biden ha stemt 5 000 ganger på seg selv, stemmene kan være fra Canada eller så kan avdøde ha stemt, la han til.

Joe Biden har av flere medier blitt utpekt som vinner av delstaten Michigan, men øvrige delstater venter fremdeles på et resultat. Donald Trump ledet ifølge TT over Biden i Georgia med mindre enn én prosentenhet. Delstaten har tross saksøkingen gitt beskjed om at de skulle fortsette med å telle opp stemmer under nattetimene.

Trump skal også ha ledelsen i Pennsylvania, selv om det har minket i oppslutning.

Under onsdagskvelden krevde Trumps kampanjesjef Bill Stepien at stemmesedlene i Wisconsin skal regnes om.

Under stemmetellingen i Wisconsin hendte noe drastisk, noe som fikk Biden til å uventet ta ledelsen. Nå vil Trump at stemmesedlene skal regnes om.