Hjem Nyheter Trump snur igjen – vil bli venn med Russland

Trump snur igjen – vil bli venn med Russland

UTENRIKS Etter å praktisk talt ha truet Syria og deretter Russland med verdenskrig myknet Donald Trump plutselig opp og sa at han vil samarbeide med Russland.

Frihetskamp publiserte i går kveld en artikkel om den kraftig opptrappede ordkrigen angående konflikten i Syria, der de to verdensmaktene Russland og USA støtter forskjellige sider.

Blant annet har USAs president Donald Trump truet med å angripe Syria over et ubekreftet kjemisk angrep som ifølge forskjellige islamistrebeller skal ha blitt utført av Bashar al-Assads regjeringsstyrker. Den russiske ambassadøren i Libanon, Alexander Zasypkin, svarte med at Russland da vil skyte ned eventuelle amerikanske missiler som sendes mot Syria samt angripe plattformene de utskytes fra.

Deretter advarte Trump Russland at de bør «gjøre seg klare» ettersom «fine og nye og «smarte»» missiler er på vei. «Dere burde ikke samarbeide med et gassdrepende dyr som dreper sitt eget folk og nyter det» avsluttet Trump sitt kontroversielle innlegg på Twitter med.

Like etter roet han dog ned stemningen ved å annonsere at den rekordlave relasjonen med Russland er unødvendig og at alle land bør samarbeide. «Russland trenger oss for å hjelpe med deres økonomi», skrev presidenten blant annet.

Trump fortsatte så i et annet innlegg med å beskylde Demokratenes og medias heksejakt på en eventuell «russisk innblanding» i det amerikanske valget som årsaken til de dårlige relasjonene med Russland.

Samtidig som Trump skriver friskt på Twitter er det stillere rundt hans russiske kollega Vladimir Putin. Han gikk dog i løpet av kvelden ut og sa at verdenssituasjonen blir «stadig mer kaotisk», men at han håper at sunn fornuft vil seire.