Hjem Nyheter Trump takker rabbiner for ortodokse jøder sin støtte

Trump takker rabbiner for ortodokse jøder sin støtte

PRESIDENTVALGET Meningsundersøkelser i jødiske medier viser at en majoritet av alle jøder som er virksomme i USA støtter Biden i presidentvalget, mens ortodokse og sionister foretrekker Trump.

Ortodokse jøder har undertegnet et brev som støtter Donald Trump. Foto: Twitter

«Siste Nytt!» skrev Mishpacha, et tidsskrift for ortodokse jøder, på lørdagskvelden om et brev der tretten ledende ortodokse rabbinere viser sin støtte til president Donald Trump, dager før presidentvalget.

Brevet er derimot ikke nytt og heller ikke uttrykkelig for å støtte et omvalg av Trump, men for å takke ham for at han betegnet religiøse seremonier som nødvendige i en tid når mange stater gjennom koronarestriksjoner enten helt har forbydd eller i det minste dramatisk innskrenket retten til folkesamlinger.

Etter at Twitterfølgere har kritisert måten avisen har beskrevet brevet, skriver rabbineren Moshe Margaretten et eget innlegg om saken.

«Det var en ære å få forfatte dette unike brevet til @realDonaldTrump i juni for å takke for at presidenten har fastslått at religion er nødvendig, noe det sannelig er» skrev han.

Margaretten, som forøvrig er den samme rabbineren som Trump ba inn for å tenne en menora [sjuarmet lysestake] ved en seremoni i Det hvite hus i fjor, fortsetter:

Vi har arbeidet i måneder med å samle sammen underskrifter [til støtte for Trump] – ville egentlig samle enda flere – og de ble nylig overlevert til presidenten.

Trump, som ofte deler kommentarer som hyller ham på Twitter, har besvart Margarettens innlegg. Søndags ettermiddag skrev han:

Takk, rabbinere!

Dette inntraff samtidig som ortodokse jøder i New York demonstrerte for å vise sin støtte til Trump under presidentvalget.

En meningsundersøkelse som nylig ble gjennomført av avisen Ami Magazine – en ortodoks jødisk publikasjon – viser at 83 prosent av leserne har oppgitt at de avser å gi sin stemme på Trump.

Andre meningsundersøkelser utført av jødiske medier har pekt på at rundt tre fjerdedeler av samtlige jøder som er virksomme i USA sier at de kommer til å stemme på Joe Biden.

Les også:
«Den israelske lobbyen er USAs største problem»
Israel påvirket valget i USA for at Trump skulle vinne
«Finkel-Think» – den jødiske valgstrategien som lå bak Trump og Orbáns dramatiske valgseire
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Systemgransker: «Donald Trump støtter Chabad og Noahide-loven»
Videomontage av presidentkandidaten Joe Bidens upassende berøringer av småjenter sensureres av Twitter
Hunter Bidens laptop inneholdt bilder av mindreårige jenter og en crack-røykende Biden