Hjem Nyheter Trump trapper ned krigsretorikken – kommer ikke til å angripe Iran

Trump trapper ned krigsretorikken – kommer ikke til å angripe Iran

3

UTENRIKS Tidligere i uken truet Donald Trump med å angripe 52 steder i Iran hvis landet skulle forsøke å hevne heltegeneralen Qassem Soleimanis død. Etter Irans hevn går Trump imidlertid tilbake og annonserer i stedet nye sanksjoner mot landet.

Det var natt til onsdag som den iranske revolusjonsgarden gjennomførte «Operasjon Martyr Soleimani», som hevn for det amerikanske terrorangrepet som drepte den iranske heltegeneralen Qassem Soleimani.

Iran har siden terrorangrepet vært åpne med at de skulle hevne ham, hvilket USAs president Donald Trump har besvart med blant annet trusler om å bombe uvurderlige kulturskatter i Iran.

Det var imidlertid en rystet Trump som møtte pressen onsdag morgen, amerikansk tid. Trump innledet pressekonferansen med å si at «så lenge jeg er president over USA kommer Iran aldri få lov til å ha atomvåpen». At Iran vil ha atomvåpen er en sionistisk konspirasjonsteori som konstant tilbakevises av landet, men som i mange år har blitt brukt av spesielt USA og Israel som unnskyldning for sanksjoner og hets mot den shiamuslimske nasjonen.

Trump konstaterte også at «Iran virker å ha roet seg ned, hvilket er bra for alle parter og for hele verden». I stedet  for et militært svar på Irans hevnangrep mener nå Trump at de kommer til å straffe landet med flere sanksjoner – med andre ord samme taktikk som de forgjeves i flere tiår har brukt for å forsøke å få landet på kne.

– Disse kraftfulle sanksjonene kommer til å fortsette til Iran har endret sin oppførsel, sa Trump og fortsatte:

– Bare de siste månedene har Iran beslaglagt skip i internasjonalt farvann, uprovosert angrepet Saudi-Arabia og skutt ned to amerikanske droner.

Under pressekonferansen fortsatte Trump også å ærekrenke Qassem Soleimani ved å skryte om det amerikanske terrorangrepet på heltegeneralen som at USA «stoppet verdens farligste terrorist». Dette tross at Soleimani sannsynligvis var den viktigste enkeltpersonen i Midtøsten i forbindelse med beseiringen av terrorsekten Den islamske staten, som ble født i maktvakuumet som ble skapt i Irak etter USAs sionistiske krig mot landet.

Under pressekonferansen annonserte Trump også at han skal passe på at hele krigsalliansen Nato i fremtiden involverer seg i den sionistiske krigskampanjen i Midtøsten.

Les også:
Amerikanere koker av sinne over Trumps seneste handling mot Iran
Tucker Carlson anklager Donald Trump for å bryte sine valgløfter
Trump truer med å bombe iranske kulturskatter
USA sender tusentalls soldater til Midtøsten
Rand Paul kaller krigshisseren Mike Pompeo hjernedød
Tulsi Gabbard kritiserer krigshandlingene mot Iran
Radio Nordfront diskuterte Iran og martyren Soleimani
Red Ice: Spesialrapport om Trumps krig mot Iran

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

Fy faen for en arroganse. Drepe Irans populære general, for deretter leke den «voksne part». Trump er en puppet for Israel, hans lojalitet ligger ikke til USA og det amerikanske folk. Hans lojalitet er til en fremmed makt, Israel, og han løper deres ærend ved å sende amerikanere i frontlinjen for Israel.

Del gjerne:
https://i.imgur.com/toppNK7.jpg
https://i.imgur.com/5TOYRQz.png

N.S
N.S
2 år siden

Trump må være tidenes største hore for Israel

Steinar
Steinar
2 år siden

En nasjonalist stiller seg ikke i rekkene med globalister og fører krig mot de som faktisk er nasjonalister og som har holdt seg for seg selv i mange år. Det bør jo være i en nasjonalists interesse at andre land også er nasjonalister og holder seg til seg selv. Trump er ingen nasjonalist, han er en sionist med den største lojalitet til Israel, en president som underkaster seg en fremmed makt.