Hjem Nyheter Trump truer med å utslette Iran

Trump truer med å utslette Iran

2

UTENRIKS Donald Trump truer med å utslette Iran hvis de «angriper noe amerikansk».

På tirsdag fortsatte USAs president Donald Trump med å gjøre det han gjør best, nemlig skrible på Twitter. Denne gangen handler det om alvorlige trusler mot det antisionistiske Iran.

Presidenten skriver først at han sympatiserer med det iranske folket som han beskriver som fantastisk, men lidende, ettersom den iranske regjeringen bruker alle sine penger til terror. Dette er noe som Irans fiender ofte pleier å si for å forsøke å få folket til å vende seg mot de styrende.

I neste tweet blir dog tonen annerledes. Der truer Trump med at «alle angrep fra Iran mot noe amerikansk vil bli møtt av stor og overveldende kraft», som ifølge presidenten betyr «utslettelse», i hvert fall «på noen områder».

USAs aggressive tone mot Iran har intensivert den siste tiden. Blant annet har USA opptrappet den militære tilstedeværelsen nær Iran, som forrige uke ble tvunget til å skyte ned en amerikansk spiondrone som til tross for gjentatte advarsler krenket Irans luftrom i en lengre periode.

Allerede i fjor trakk dessuten USA seg ut av atomavtalen med Iran – som hadde til hensikt å grundig kontrollere at anrikningen av uran ikke ble brukt til å skaffe atomvåpen, i bytte mot reduserte sanksjoner – tross at de sistnevnte fulgte avtalen til punkt og prikke ifølge nøytrale kontrollorganisasjoner. Mange kommentatorer mener dermed at det er ironisk at USAs nåværende aksjoner offisielt sett er for å hindre Iran i å skaffe akkurat atomvåpen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

USA har vel aldri hatt en så billig prostituert til president som Donald Trump. Han må jammen tjene shekels på tjenestene sine.

Martin
Martin
3 år siden

Baby i voksen kropp med verden som sandkasse! Fyfaen for noen psykopater som holder på i verden!