Hjem Nyheter Trump vil alliere USA med Brasil

Trump vil alliere USA med Brasil

0

UTENRIKS Donald Trump vil i følge en uttalelse at USA skal alliere seg med Brasil.

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

I følge en uttalelse som USAs president Donald Trump gikk ut med på tirsdag, da Brasils president Jair Bolsonaro besøkte Det hvite hus, ser han gjerne at USA i fremtiden allierer seg med Brasil, kanskje ved at Brasil knyttes nærmere krigsalliansen NATO.

– Som jeg sa til president Bolsonaro vil jeg klassifisere Brasil som en betydningsfull ikke-NATO-alliert, eller kanskje en NATO-alliert, sa Trump på en felles pressekonferanse.

En slik tilnærming skulle blant annet innebære tettere militært samarbeid mellom landene, noe Brasil har forsøkt å oppnå tidligere for å blant annet kunne kjøpe amerikanske våpensystemer.

Den brasilianske presidenten, som ble valgt i 2018, har blitt kalt for «Brasils Trump». Foruten at de begge har blitt beskrevet som «høyrepopulister» virker de også å dele utenrikspolitiske mål. Etter at den amerikanske ambassaden ble flyttet til Jerusalem deklarerte Bolsonaro at også den brasilianske ambassaden kommer til å flyttes.

Også i Sør-Amerika deler de to presidentene mål. Etter at Trump annonserte sin støtte til den venezuelanske opposisjonspolitikeren Juan Guaidó var Bolsonaro en av de første verdenslederne til å følge etter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg