Hjem Opinion Kommentar Trumpismen i fritt fall ettersom republikanere vender ham ryggen

Trumpismen i fritt fall ettersom republikanere vender ham ryggen

KONTROLLERT OPPOSISJON Alle tegn tyder på at Trump-æraen er så godt som over da den tidligere presidentens nye arena «tour» er en komplett flopp.

Donald Trumps siste forsøk på å forbli relevant har oppnådd liten suksess. En planlagt «arena tour» som skal finne sted i desember utkonkurreres av konserter i billettsalg, ifølge vanityfair, i sterk kontrast til den populistiske Trump fra 2016 som kunne mobilisere massive folkemengder av støttespillere.

Med ham har han den tidligere Fox News kommentatoren Bill O’Reilly, en av USAs største TV-personligheter gjennom tidene inntil han ble tvunget til å forlate Fox News i vanære da det ble avslørt at han hadde betalt en rekke kvinner millioner, over søksmål rettet mot ham vedrørende seksuell trakassering.

Tucker Carlson, Fox News sin nye stjerne, var tydeligvis for opptatt til å sette av tid til den like vanærede tidligere presidenten.

Trump forlot embete i januar med den svakeste meningsmåling noensinne, da bare 34 % av amerikanere mente han hadde gjort en god jobb som president, ifølge gallup.

Den dalende entusiasmen for Trump har imidlertid ikke bare manifestert seg i svake billettsalg. Tirsdag denne uken tapte Susan Wright mot Jake Ellzey i et spesialvalg i Texas innad i det republikanske partiet, til tross for at Trump hadde gitt sin støtte til Wright offentlig, et tegn på at den tidligere presidentens stemme teller stadig mindre selv blant hardnakkede republikanere.

Som en reaksjon på sin fallende relevans har Trump sett seg nødt til å komme med stadig mer kontroversielle utspill, som da han nylig for første gang uttalte seg offentlig om Ashli Babbit, den 35-årige kvinnen som ble skutt og drept av kongresspoliti den 6. januar.

Trumps uttalelse ble imidlertid møtt med harme og forakt av amerikanske nasjonalister, da prominente kommentatorer som Mike Peinovich påpekte at Trump fremdeles var president da Babbit ble drept og ville ha vært i full stand til å identifisere og potensielt straffe drapsmannen.

Trumps stupende popularitet blant amerikanere vil imidlertid ikke hindre sionistiske nettsteder som Resett og Document i å forsøke å holde den tidligere presidentens kosher-nasjonalisme i live for å sørge for at deres lesere lærer minst mulig av Trumps nederlag.

Les også:
Donald Trumps totale nederlag og ydmykelse står som det endelige beviset for at nasjonalsosialismen er den eneste løsningen