Hjem Nyheter Trumps mirakel-rabbiner avslørt som bedrager

Trumps mirakel-rabbiner avslørt som bedrager

3

KORONAKRISEN Trump reklamerte i lang tid for den jødiske mirakeldoktoren Ze’ev Zelenkos malariamedisin mot koronavirus. Nylig ble imidlertid Zelenko avslørt som den bedrageren han er.

Dr. Rabbiner Vladimir Ze’ev Zelenko, foto: Facebook, og Donald Trump, foto: usa.gov (CC0).

Under den mest intensive perioden for USAs president Donald Trumps pressemøter om håndteringen av koronakrisen i USA, uttalte han seg varmt for en mirakelmedisin, en «noe justert» variant av klorokin, som også inneholder antibiotikaen azithromycin og sink.

I flere tiår har klorokin blitt brukt for å behandle malaria.

Trumps daværende lege og åndelige rådgiver, den ortodokse jøden og rabbineren Vladimir Ze’ev Zelenko, hevdet at klorokinmedisinen hans kurerte 100 prosent av alle koronasmittede pasienter, så ingen av pasientene hans døde.

Trump har bredt og villig snakket om Zelenkos mirakelmedisin og hevdet nylig at han selv tar medisinen «i forebyggende hensikt» og at «man anbefales» å gjøre det frem til vaksinen mot Covid-19 kommer.

På torsdag skrev den jødiske avisen The New York Times en oppsamling av de mange feilene som Trump har begått når han har reklamert for klorokin.

Så sent som forrige tirsdag, da han i et kabinettsmøte hevdet at han i snart to uker hadde tatt Ze’evs «mirakelmedisin» og foreslo det som en generell medisin mot Covid-19, begrunnet han det med at mengder av yrkesfolk bruker det.

Klorokin anvendes av tusentalls og atter tusentalls profesjonelle, slik at de forhåpentligvis ikke kommer til å pådra seg denne fryktelige sykdommen eller hva man nå vil kalle den.

The New York Times skriver at det ikke finnes noe bevis for Trumps påstand. Amerikas medisinske organisasjon (American Medical Association) skrev i en uttalelse at de «ikke kjenner til noen data eller undersøkelser om personlig bruk av klorokin blant helsepersonell».

Dr. H. Michael Belmont, medisinsk professor ved New York University, klarte bare å rekruttere 125 av 350 mulige deltagere i en studie. Han forklarer det delvis med at studier som viser til klorokinets bristende effektivitet «har til en viss del minsket entusiasmen» for den.

To studier gjort i New York City gjennom observasjoner av rundt 1 400 pasienter hver, har nylig fastslått at klorokin ikke gir observerbart minsket risiko for dødelighet av Covid-19. Mindre studier gjennomført i Frankrike og i Kina har gitt lignende utfall.

I april advarte den amerikanske nærings- og legemiddel-myndigheten FDA for klorokin, både enkeltstående og i kombinasjon med antibiotikaen azithromycin. Ifølge myndigheten skal disse legemidlene ikke brukes for å behandle Covid-19 utenfor et sykehusmiljø eller i en klinisk studie. De kan nemlig forårsake problemer med hjertefrekvensen.

Jøden Zelenkos fall fra sin høye posisjon

Allerede 1. mai skrev The New York Times at en føderal aktor har innledet en etterforskning av Vladimir Ze’ev Zelenko for å ta rede på om mirakeldoktoren, som vant Det hvite hus’ tillit, har brutt loven med sine falske påstander om at hans markedsførte klorokincocktail hadde fått medisinsk, føderal anerkjennelse.

Zelenko løy nemlig om at FDA sto bak en studie av hans medisincocktail, hvilket han altså påsto var 100 prosent effektiv ved behandling av Covid-19, sykdommen som forårsakes av SARS-CoV-2.

Det var en e-post som avslørte ham. Jerome Corsi, en neokonservativ kommentator som figurerte i et særskilt råd som gransket den påståtte russiske innblandingen i presidentvalget 2016, hadde prestert å sende e-posten til en føderal aktor i Baltimore med lignende etternavn. Aktoren arbeider med å bekjempe bedragerier rundt koronasituasjonen.

Men jøden Zelenko slår sint ifra seg, og hevder at det eneste han har gjort seg skyldig i, er å ha «uttrykt seg slurvete».

– Jeg er klinisk lege, ikke forsker! utbryter han.

– Jeg forstår ikke fullt ut det språket som anvendes i klinisk forskning, unnskyldte Zelenko seg med og beskrev hvordan opplysningene hadde oppstått og sirkulert via en videokonferanse over plattformen Zoom, der blant annet han selv og Corsi deltok.

Noen samtaler som Zelenko tidligere hadde ført med Stephen Michael Hahn, sjefen for FDA, gjorde at Zelenko fikk «inntrykket» at han hadde departementets støtte.

Zelenko forklarte at det hele var sant i hans hode.

– I mitt hode førte det til at jeg trodde det var godkjent av FDA, men i virkeligheten var det en feil, sier Zelenko.

Men ifølge ham selv, er han «bare en enkel distriktslege», tross at han er en rabbiner tilhørende jødisk makt-organisasjonen Chabad lubavitch.

Adam Green ved Know More News rapporterer at Zelenko har blitt tvunget bort fra sin jødiske forsamling i New York, for at han har vanæret dem, etter å ha praktisert som lege blant dem i to tiår.

– Hele forsamlingen er forbannet på ham. De har sagt at han har løyet om hvor mange mennesker som har vært smittet med Covid-19, de sier at han har snakket skit når han har hevdet at han har kurert 100 prosent av dem, og derfor har han blitt kastet ut, så det ser dårlig ut for den der klorokinagendaen, sier Green.

Ifølge New York Times var det personalsjef Mark Meadows i Det hvite hus som gjorde Donald Trump oppmerksom på Zelenkos «virale» antivirusvideo på Youtube, der Zelenko direkte vendte seg til Trump med sitt helbredende budskap.

Også New Yorks tidligere borgermester og for tiden personlige advokat, Rudolph W. Giuliani, hyllet den nå utskjemte jødiske legen og rabbineren, skriver avisen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Katrine
Katrine
2 år siden

Ikke overraskende, akkurat.

Hanne
Hanne
2 år siden

Dette kom ikke som et sjokk.

Kim Andreassen
Kim Andreassen
2 år siden

Oy vey, keiseren uten forhud.