Hjem Nyheter Trumps rådgiver sprer fake news om palestinsk «angrep»

Trumps rådgiver sprer fake news om palestinsk «angrep»

FAKE NEWS Donald Trumps tidligere kampanjeleder brukte ukrainske krigsbilder for å anklage Palestina for å ha angrepet Israel.

Det korte klippet Katrina Pierson brukte som fake news.

Donald Trumps kampanjerådgivere i forkant av presidentvalget i 2016, Katrina Pierson, kritiseres nå for å ha krevd «mottiltak» for at palestinere skal ha avfyrt en stor mengde raketter mot Israel. I en tweet skriver hun:

650 raketter avfyrt inn over Israel fra Gaza i et forsøk på å slå ut Israels [antimissilforsvar] Iron Dome: 173 nedskutt, 4 mennesker drept, og 28 skadede.

Katrina Pierson brukte «nyheten» for å stille kongresskvinnen Ilhan Omar «mot veggen».

Omar har nylig forsvart palestinerne for deres motstand under en konfrontasjon med terrorstaten Israel. Pierson «beviser» palestinernes angrep med et videoklipp som viser en stor mengde sovjetiske «hagl»-artilleriraketter av typen BM-21 Grad, produsert for mange tiår siden.

Disse avfyres fra mobile enheter utplassert på et jorde med natur som ikke forekommer i Gaza.

Prosionistisk løgn

Piersons fake news er hetsende prosionistisk propaganda rettet mot Palestina. Filmen ble nemlig tatt i 2015 i Ukraina av de vest- og Israelstøttede ukrainske styrkene i en tid av spesielt spente relasjoner i Donbassregionen.

Pierson brukte filmen som «bevis» for at Hamas sender gammeldagse, men avanserte «angrepsraketter» mot den jødiske staten.

En Nordfrontleser kommenterer den falske nyheter med å påpeke det latterlige i å påstå at palestinerne i Gaza skulle ha tilgang til et dusin enheter av det sovjetiske 122 mm artillerirakettsystemet.

«Det er jo helt absurd å sammenligne palestinernes tragiske hjemmelagde raketter med disse temmelig moderne sovjetproduserte rakettsystemene, det er jo ikke engang sammelignbart», skriver leseren i et brev til Nordfront.