Hjem Nyheter Europa Trussel mot den ukrainske opposisjonslederen Medvedtjuk – vil torturere frem «tilståelser»

Trussel mot den ukrainske opposisjonslederen Medvedtjuk – vil torturere frem «tilståelser»

3

UKRAINA Rådgiveren for innenriksministeren i Ukraina mener det er riktig å torturere fengslede opposisjonsledere, for å tvinge frem «tilståelser».

Tirsdag kunngjorde Ukrainas jødiske president Volodomyr Zelensky at opposisjonsleder Viktor Medvedtjuk er arrestert. Medvedtjuk har vært savnet siden han ble satt i husarrest i løpet av krigens første dager.

Medvetjuk var partileder for Opposisjonsplattform – For livet, som var et av de 11 politiske partiene som den jødiske presidenten forbød. Partiet var det nest største i det ukrainske parlamentet og dermed også den største konkurrenten til Zelenskys eget parti. Zelensky anklager Medvedjuk for å være en forræder, noe Medvetjuk fortsatt benekter.

For å få opposisjonslederen til å innrømme påståtte forbrytelser, tar Vadim Denisenko, som er rådgiver for den ukrainske innenriksministeren, nå til orde for at «tilståelser» skal tortureres frem. Oppfordringen dukket opp på ukrainsk fjernsyn, skriver Russia Today.

– I det minste må han komme med noen tilståelser ettersom han vet mye om hvem i Russland som ga hvor mye og til hvem for å kunne opprette en femtekolonne i Ukraina, sa Vadim Denisenko om den arresterte politikeren, ifølge RT.

– Helst bør han stilles for retten raskt, dømmes til fengsel, mishandles for å gi visse vitnesbyrd og deretter fangeutvekslet, la han til.

Denisenkos uttalelse har mottatt kritikk fra Russland. Maria Zackarova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, kom med en ironisk kommentar til uttalelsen.

«Det er en britisk plan: avhold en rask rettssak, gi fengselsstraff og ta senere ut vitnesbyrd. Fungerer hver gang», sa hun.

Ifølge Russia Today handler sammenligningen om at Russland opplever at britene først går ut med spekulasjoner om at det er ”høyst sannsynlig” at Russland kommer til å agere på ett visst sett, for senere formå media å håndtere spekulasjonene som et etablert faktum.

Dmitrij Medvedev, nestleder for det russiske nasjonale sikkerhetsrådet, var litt mer alvorlig da han kommenterte att de som gir slike trusler ”bør være oppmerksom på sin omgivelse og holde døren låst om natten før de selv havner på listen over individer som er berettiget en fangeutveksling.»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 måned siden

Alle forbrytelsene som jødene begår mot ikke-jøder føyer seg bare inn i et mønster fra USSR.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 måned siden

Med nok tid kunne eg fått hvem som helst til og tilstå alt eg vil.

Man sier hva som helst for og slippe tortur = tortur virker aldri.

Om det så er søvn mangel, stress posisjoner, water boarding etc

https://www.imdb.com/title/tt8236336/

J.H
J.H
1 måned siden

Ja selvfølgelig, med tortur kan de få et menneske til å si hva som helst. Ikke nødvendigvis at det de sier er sant når de blir torturert, men for Ukrainas jødiske regime er det vel heller ikke sannheten de er ute etter, men en «tilståelse» som faller inn under deres ønskelige narrativ.