Hjem Nyheter Tucker Carlson bekrefter: Er i Moskva for å intervjue Putin

Tucker Carlson bekrefter: Er i Moskva for å intervjue Putin

MEDIA Etter mange rykter om hva Tucker Carlson gjør i Moskva, har den tidligere Fox News-stjernen nå bekreftet at han skal intervjue Russlands president Vladimir Putin.


Nylig ble det rapportert at den tidligere Fox News-stjernen Tucker Carlson hadde blitt observert i Moskva. Carlson selv har vært vag om formålet med turen, men har avslørt at amerikansk etterretning har satt en stopper for tidligere forsøk på å intervjue Russlands president Vladimir Putin.

Nå har Carlson bekreftet at han er i Moskva for å intervjue den russiske presidenten. Dette vil være første gang siden Russlands invasjon av Ukraina at Putin har blitt intervjuet av vestlige medier.

– Det er risiko forbundet med å gjennomføre dette intervjuet, selvsagt. Så vi har tenkt nøye gjennom det i flere måneder, sier Carlson i klippet på X.

Ifølge Carlson har han valgt å intervjue Putin likevel fordi det er hans jobb som journalist, og slik at amerikanerne kan få vite sannheten utover propagandaen i de «amerikanske» mediene.

– Vårt oppdrag er å informere folk. To år inn i en krig som omformer hele verden, er de fleste amerikanere ikke informert. De aner ikke hva som skjer i denne regionen, her i Russland eller i Ukraina, sa Carlson.

Den «historieformede utviklingen» som finner sted rundt konflikten i Ukraina, vil ifølge Carlson påvirke livene til selv barnebarna i denne generasjonen. Mens store deler av verden er fullt klar over dette, tror befolkningen i engelsktalende land at «alt er business as usual,» sa Carlson.

– Mediene deres er korrupte. De lyver for sine lesere og seere, og dette gjøres hovedsakelig ved å utelate ting.

Carlson mener det ikke er journalistikk å ensidig hylle den ukrainske siden for å styrke landets krigspotensial, som han mener vestlige medier utelukkende har vært opptatt av.

– Mens våre politikere og medier har portrettert en utenlandsk leder [Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj] som om han var det siste forbrukermerket, har ikke en eneste vestlig journalist brydd seg med å intervjue presidenten i det andre landet i konflikten, Vladimir Putin.

– De fleste amerikanere aner ikke hvorfor Putin invaderte Ukraina, eller hva hans mål er. De har ikke engang hørt stemmen hans. Det er feil. Amerikanerne har all rett til å vite alt om en konflikt de er involvert i, fortsetter Carlson.

Carlson fortsetter med å si at Det hvite hus for tre år siden brukte amerikansk etterretning til å avlytte tekstmeldinger mellom Carlson og hans medarbeidere. Deretter ble informasjonen lekket til mediene for å stoppe et planlagt intervju med Putin.

– I forrige måned var vi ganske sikre på at de ville gjøre det samme igjen, men denne gangen valgte vi å komme til Moskva likevel.

Intervjuet med Vladimir Putin vil bli publisert på TuckerCarlson.com for alle å se, helt gratis. Det vil også bli lagt ut på X, og Carlson har mottatt et løfte fra Elon Musk selv om ikke å blokkere eller sensurere intervjuet på noen måte. Carlson forventer imidlertid at intervjuet blir sensurert på alle andre plattformer.

– De frykter informasjon som de ikke kan kontrollere. Men du har ingen grunn til å være redd for det. Vi oppfordrer deg ikke til å være enig i det Putin kan komme til å si i intervjuet. Men vi oppfordrer deg til å se det. Du bør vite så mye du kan, og da kan du som en fri borger, og ikke en slave, bestemme selv hva du mener, avslutter Carlson.