Hjem Nyheter Tucker Carlson forlater Fox

Tucker Carlson forlater Fox

MEDIA Fox-ikonet Tucker Carlson må forlate kanalen. Samtidig må Don Lemon forlate CNN.

Foto: Skjermbilde Youtube.

Den kjente programlederen Tucker Carlson forlater Fox News etter en lang karriere i TV-kanalen. I en pressemelding kunngjør Fox at de og Carlson har blitt enige om å «gå hver sin vei». Nyheten kommer etter et høyt profilert søksmål som anklager Fox News for å bevisst spre løgner om valgfusk i beste sendetid. Carlson sto i fare for å bli innkalt som vitne i rettssaken, men den ble avlyst i siste øyeblikk og Fox News må nå betale tilsvarende 8,3 milliarder norske kroner til stemmetellerselskapet Dominion.

Tucker Carlson kom til Fox News i 2009 og har siden 2016 ledet det populære programmet «Tucker Carlson Tonight». Fox har ikke gitt noen spesifikk grunn til hvorfor Carlson nå slutter, men nyheten beskrives som «sjokkerende» og «forbløffende» i amerikanske medier.

Timer etter at Fox News kunngjorde Carlsons avgang, kunngjorde CNN at deres programleder og nyhetsanker Don Lemon forlater kanalen. Som i tilfellet med Fox, skal CNN og Lemon også ha blitt enige om å «gå hver sin vei». Lemon uttrykker imidlertid skuffelse over beslutningen om å forlate kanalen, i en bitter pressemelding.