Hjem Nyheter Tucker Carlson intervjuet Putin

Tucker Carlson intervjuet Putin

MEDIA Ved midnatt norsk tid ble Tucker Carlsons etterlengtede intervju med Vladimir Putin publisert. Etter bare to timer hadde intervjuet blitt sett over 20 millioner ganger på X.

Tucker Carlson intervjuer Vladimir Putin i Moskva. Foto: TuckerCarlson.com

Den tidligere Fox News-programlederen Tucker Carlson reiste tidligere denne uken til Moskva for å intervjue Russlands president Vladimir Putin. Det mer enn to timer lange intervjuet begynte med en lang historisk fremstilling av Putin, der han til tross for en utålmodig Carlson, klarte å gå gjennom hvordan Russland ble grunnlagt i Kiev av den skandinaviske prinsen Rurik og frem til hvordan Sovjetunionen, som ifølge den russiske presidenten, skapte dagens Ukraina på en kunstig måte.

Regionene som Russland nå har gjort krav på i det sørøstlige Ukraina, ble ifølge Putin gitt til Ukraina som en gave, hvorpå Ukraina svarte med å angripe den russiske befolkningen.

Når det gjelder krigen i Ukraina forteller Putin at Russland har vist stor tålmodighet overfor NATO, som til tross for flere forsøk på diplomati har forsøkt å bevege seg inn i Ukraina og også orkestrerte maktovertakelsen under Euromaidan 2014. Ifølge Putin var det da krigen i Ukraina startet. Den russiske invasjonen i februar 2022 var rettet mot å få slutt på den, sier Putin.

– Teknisk sett gjorde CIA alt riktig. De oppnådde sitt mål om å skifte regjering [i Kiev]. Men politisk var det en kolossal feil. De burde ha sett hva det ville utviklet seg til, forklarte Putin i intervjuet.

– I 2008 ble NATOs dører åpnet for Ukraina. I 2014 var det et kupp og de begynte å forfølge de som ikke aksepterte kuppet, de skapte en trussel mot Krim, som vi ble tvunget til å ta under vår beskyttelse, de startet krigen i Donbass med luftvåpen og artilleri mot sivile. Det var da det hele startet. Det er videoer som viser fly som angriper Donetsk, fortsatte Putin.

Bare «denazifisering» gjenstår

Russland vil snart ha oppnådd alle målene de satte seg da Putin beordret lanseringen av den såkalte spesielle militæroperasjonen i Ukraina. Det eneste som er igjen i praksis, ifølge Putin, er den såkalte denazifiseringen av Ukraina. Putin vil at «alle former for nynazisme» skal forbys i nabolandet.

Putin er forferdet over at folk åpent hyller Stepan Bandera i Ukraina, og at den tidligere nasjonalistlederen er blitt et nasjonalt ikon i landet. Ifølge Putin var Bandera og hans allierte ansvarlige for massakrer på polakker, jøder og russere, og det er uakseptabelt for Russland at slike mennesker blir opphøyet.

«Nazismen bekjempes i alle andre land, så hvorfor er det galt å bekjempe nazismen i Ukraina?», spurte Putin.

Trodde fullt ut på Minsk-avtalene

Ifølge Putin ble Minsk-traktaten – som ble fremforhandlet av Tyskland og Frankrike i 2014 og signert av Russland, Ukraina, Folkerepublikken Donetsk og Luhansk – undertegnet i god tro av Russland. Putin sier han var overbevist om at det ville bringe fred til landet, selv om det ville være vanskelig å overtale de russiske separatistene til å underordne seg Kiev.

Siden den gang har det kommet frem at verken Tyskland, Frankrike eller Ukraina noen gang hadde noen intensjon om å gjennomføre avtalen, noe som til slutt ble en uholdbar situasjon for Russland, ifølge Putin.

«Dere sprengte Nord Stream!»

På direkte spørsmål om hvem som sprengte Nord Stream, svarte Putin «dere så klart!», hvorpå Carlson svarte at han var opptatt den dagen. Putin mener imidlertid at CIA trolig ikke har noe alibi for den dagen.

– Jeg skal ikke gå i detaljer, men folk sier alltid «se på de som har en interesse», men jeg sier «se på de som har en interesse, men også kapasiteten», forklarte Putin.

Putin forteller også at det ikke spiller noen rolle hvilke bevis Russland vil legge frem om Nord Stream, ettersom han mener USA kontrollerer mediene i store deler av verden.

Du kan ikke vinne en propagandakrig med USA, hevdet Putin.

Klar for forhandlinger

Den store nyheten fra intervjuet er trolig det at Putin er helt åpen for forhandlinger for å få slutt på konflikten i Ukraina. Han har imidlertid ikke tenkt å ta noe initiativ til å kontakte USAs president Joe Biden selv.

Hva skal jeg si til ham? Oi, skal du sende det og det våpenet til Ukraina, jeg er så redd, undret Putin.

Han mener det var Ukraina som trakk seg fra forhandlingene i Istanbul i 2022, og at det derfor er ukrainernes feil å rette opp. Grunnlaget som den ukrainske delegasjonen i stor grad sluttet seg til, er fortsatt noe Russland er villig til å bygge videre på, ifølge Putin.

Rekordmange visninger

Etter bare to timer hadde klippet med Carlsons intervju over 20 millioner visninger på X. Som Nordfront tidligere har bemerket, hadde den forrige rekorden totalt 19,4 millioner visninger. Klippet av Carlson som bekrefter intervjuet med Putin har i skrivende stund over 100 millioner visninger.