Hjem Nyheter Tucker Carlson skal intervjue Zelenskyj

Tucker Carlson skal intervjue Zelenskyj

MEDIA Etter det høyprofilerte intervjuet med Russlands president Vladimir Putin havnet Tucker Carlson på en ukrainsk dødsliste. Men nå har landets president Volodymyr Zelenskyj takket ja til et intervju med den kontroversielle journalisten.

Tucker Carlson och Volodymyr Zelenskyj.

Det var i februar at den amerikanske journalisten Tucker Carlson reiste til Moskva for å intervjue Russlands president Vladimir Putin. Det kontroversielle intervjuet ble sett av hundrevis av millioner mennesker og provoserte ledere i både Vesten og Kiev.

På det Kiev-baserte nettstedet «Mirotvoret», som har blitt omtalt som en ukrainsk «drapsliste», beskrives intervjuet som «deltakelse i humanitære angrep på Ukraina», så vel som en del av «Russlands antiukrainske propagandaaktiviteter». Carlson har tidligere nevnt at han har sendt forespørsler om intervjuer til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, men at disse ikke har blitt besvart.

Nå har imidlertid Carlson kunngjort at Zelenskyj endelig har gått med på å møtes og bli intervjuet. På X skriver Carlson at formålet er å gi amerikanerne «sårt tiltrengt informasjon om konflikten som fullstendig har omformet landets posisjon i verden».

I skrivende stund er det uklart om det er planlagt noe sted og tidspunkt for å gjennomføre intervjuet. Mange har imidlertid uttrykt bekymring for at Carlson kan reise til Kiev, ettersom mange på Mirotvoret-listen allerede er drept.