Hjem Nyheter Tungt bevæpnet svart militsgruppe marsjerte gjennom Lafayette

Tungt bevæpnet svart militsgruppe marsjerte gjennom Lafayette

USA På lørdag marsjerte den svarte militsgruppen NFAC gjennom Lafayette i Louisiana i USA. Organisasjonen protesterte mot at en knivbevæpnet svart mann, som i august forsøkte å ta seg inn i en nærbutikk, ble skutt ihjel av politiet.

En tungt bevæpnet svart militsgrupp, Not Fucking Around Coalition (NFAC), marsjerte på lørdag gjennom Lafayette i Louisiana i USA for å protestere mot «politivolden».

Gruppen, som forbereder seg på rasekrig mot hvite amerikanere, hadde flere hundre medlemmer på plass som deltok i demonstrasjonen. Mange var bevæpnet med automatgevær og hadde utstyrt seg med kroppsbeskyttelse eller annen taktisk utrustning.

NFAC ville ha oppreisning for Trayford Pellerin, en svart mann som døde etter at han i august ble skutt av politiet da han bevæpnet med kniv forsøkte å ta seg inn i en nærbutikk. Politiet hadde innen dette gjort flere forsøk på å avvæpne mannen ved å bruke elpistol, men mislyktes.

NFACs leder, som kaller seg «Grandmaster Jay», men hvis riktige navn er John Fitzgerald Johnson, holdt en tale der han hevdet at president Donald Trumps slagord «Make America Great Again» ikke gjelder svarte borgere.

— Jeg kan ikke huske noen tid i dette landet da det var bra for oss, sa Johnson før han fikk folkemengden til å messe «Black power».

En person ble pågrepet etter at han hadde avfyrt våpenet sitt ved en feiltakelse, men ellers forløp demonstrasjonen uten forstyrrelser.

USA har helt siden hendelsen der George Floyd omkom ved en politiaksjon, etter at han fentanylpåvirket hadde nektet å følge politiets oppfordringer, blitt rystet av raseopptøyer og antihvite demonstrasjoner der vold, vandalisering og opptøyer har vært hverdagslige innslag.

Les også:
Svarte i USA forbereder seg til rasekrig
Vådeskudd skadet tre svarte da den svarte militsorganisasjonen NFAC demonstrerte i Kentucky
Svart militsgruppe i USA kan tenke seg å flytte til Afrika