Hjem Nyheter Turismen til Frankrike stuper – som følge av masseinnvandring

Turismen til Frankrike stuper – som følge av masseinnvandring

MULTIKULTUR Vold og ran begått av afrikanske inntrengere til landet gjør at asiatere nå føler seg utrygge i Frankrike.

Paris-street-sellers

Ifølge en rapport i den franske avisen Le Parisien har turismen til Frankrike falt drastisk det siste året. Fra Kina har den falt med over en halv million sammenlignet med forrige år. President of the Chinese Association of Travel Agencies i Frankrike, Jean-François Zhou, sier 2016 har vært «et dårlig år» for turismen fra hans hjemland Kina.

Zhou, som også er daglig leder av et reisebyrå og offisiell representant for den Kinesiske turistforeningen Utour i Frankrike, forteller at den afrikanske «kriminaliteten er spesielt rettet mot kinesiske turister».

– De blir ranet ved slottet i Versailles, ved foten av Eiffeltårnet, foran hotellet, på trappetrinnet inn i bussen … i høysesongen, er det ikke en dag som går forbi uten at turister blir angrepet. Jeg så en 80 år gammel mann alvorlig skadd fordi han prøvde å motstå tyvene. Kvinner blir dyttet over ende, og idet de faller, blir deres vesker stjålet, forteller han videre.

Zhou forklarer at det høye nivået av afrikansk kriminalitet i Frankrike har skapt en «panikk på kinesiske sosiale nettverk», og at disse rapportene har begynt å avskrekke kinesiske turister.

Det er ikke bare kinesiske turister som har sluttet å komme, men også japanere og koreanere. Turismen fra Japan har falt med 39 prosent, og Korea med 27 prosent.
Våre turister drar nå til Russland, som er mindre attraktivt, men i det minste et trygt land, forteller han.

Zhou forteller at de nye politi-tiltakene for å beskytte turister ikke har ført til noen betydelige resultater. Som oftest blir disse forbrytere slippet løs etter få timer, eller så får de en veldig mild straff. Ifølge Zhou har dette ført til en generell følelse av usikkerhet blant kinesiske, japanske og koreanske turister, som alle er mål for denne kriminaliteten i Paris og Marseille.

Han la til at hvis Frankrike ønsker å stoppe flukten av turister, og i stedet få mer asiatiske turister, må landet treffe de nødvendige tiltak for å beskytte dette markedet og forbedre bildet av Frankrike.

Han forteller videre at de forsterkninger fra politiet som var tenkt utplassert, for å beskytte turister, nå har blitt mobilisert andre steder, og han mener at Frankrike nå må slutte å se gjennom fingrene på problemet med den afrikanske kriminaliteten mot turistene.

– Jeg har vært i Frankrike i 25 år, og har selv observert en nedgang i sikkerheten i Frankrike. Tidligere beklaget de kinesiske operatører seg over mangelen på sikkerhet i Italia, men i dag er det Frankrike. Paris er rangert som nummer én i forhold til utbrudd av kriminalitet.

De kriminelle som Zhou refererer til er massene av falske flyktninger eller andre ulovlige innvandrere som har veltet inn i Paris. Ved de store turistattraksjonene rundt om later de som de er suvenirselgere, for så å angripe og rane turister.

Ved Eiffeltårnet, for eksempel, samler det seg typisk flere hundre afrikanere som alle prøver å selge billige Eiffeltårn, eller ironisk nok andre kinesiskproduserte varer og leker. Idet de distraherer sine ofre, vil den som distraherer, eller hans medsammensvorne utføre ran og annen kriminalitet på intetanende turister, forteller Zhou.

– Bare for en kort stund siden, ble disse»gateselgerne» filmet der de angrep en politimann som forsøkte å gripe inn i en av deres kriminelle aktiviteter utenfor Tuleries Palace, nær det berømte Place de la Concorde.

– Graden av vold og brutalitet i det aktuelle angrepet, illustrerer tydelig hva slags problemer vi nå står ovenfor i Paris:

Kilde:
Tourisme : «Les opérateurs asiatiques préfèrent l’Italie ou la Russie»
African Violence Chases Away Paris Tourists