Hjem Nyheter Tusentalls sauer i Madrids gater under festival

Tusentalls sauer i Madrids gater under festival

SPANIA Siden tradisjonen ble gjenopplivet i 1994, går tusenvis av sauer gjennom noen av Madrids livligste gater hvert år under «Fiesta de la Trashumica». Både turister og lokalbefolkningen går til side for å fotografere og vitne når den travle trafikken erstattes av brekende sauer.

Sauer tar over gatene i Madrid.
Foto: Flickr.com. (CC BY-NC-ND 2.0 DEED).

I Madrid i Spania ble den vanligvis travle trafikken søndag erstattet av store saueflokker som ble ført gjennom byen i forbindelse med arrangementet «Fiesta de la Trashumica». Navnet på festivalen er vanskelig å oversette, men meningen bak det skal være en festival for å feire bevegelsen av flokker.

Under arrangementet får gjeterne lede flokkene sine langs tradisjonelle ruter sørover der dyrene tilbringer vinteren. For hundrevis av år siden hadde ruten vært på landsbygda, men i dag går ruten gjennom noen av Madrids livligste distrikter.

Lokalbefolkningen og turister kan sees på siden av kolonnen med sauer når den går gjennom byen.

– Jeg hadde egentlig ikke forventet dette i byen, i hovedstaden. Dette minner meg om landsbyen min, sier en turist fra Mallorca.

Den årlige sauevandringen gjennom byen ble gjenopptatt i 1994 da det spanske parlamentet anerkjente de tradisjonelle rutene som ble brukt til å gjete buskap.