Hjem Nyheter Europa Tusenvis demonstrerte mot LHBTQ og Pride i Serbia

Tusenvis demonstrerte mot LHBTQ og Pride i Serbia

3

ANTI-PRIDE Søndagens demonstrasjon mot Pride foregikk i Beograd til tross for at serbiske myndigheter har besluttet å avlyse neste måneds EuroPride, et pan-europeisk LHBTQ-arrangement.

Søndagens demonstrasjon mot EuroPride i Serbia. Skjermbilde: Youtube

Feiringen av EuroPride arrangeres i forskjellige europeiske byer hvert år og skulle opprinnelig holdes i Beograd, Serbia fra 12. til 18. september.

Tusenvis av ortodokse kristne har marsjert i Beograd for å demonstrere mot EuroPride, til tross for serbiske myndigheters beslutning om å avlyse neste måneds pan-europeiske samling av LHBTQ-samfunnet.

Demonstrantene bar på ulike ikoner, kors og religiøse flagg og marsjerte gjennom sentrum mens de ba og sang før de til slutt samlet seg utenfor katedralen Saint Sava i Beograd, skriver Al Jazeera.

Serbias president Aleksandar Vucic kunngjorde lørdag at han i samråd med regjeringen hadde bestemt at Pride-paraden skulle «utsettes eller avlyses».

Vucic begrunnet dette med å «håndtere alt dette» i en tid da Serbia er «presset med alle slags problemer», og understreket nylige spenninger med den tidligere provinsen Kosovo og bekymringer om energi og mat.

Men EuroPride-arrangørene lovet å fortsette med paraden.

«Pride vil fortsette som planlagt 17. september,» sa Beograd Pride-koordinator Marko Mihailovic.

Serbia har lovet å beskytte LHBTQ-rettighetene når de søker EU-medlemskap, men stadig mer høylytte høyreorienterte støttespillere går sterkt imot disse planene. Motstandere av Pride inkluderer også den innflytelsesrike serbisk-ortodokse kirken.

Kirken hyllet lørdag Vucics kunngjøring, og sa at Pride tjener «å fremme LHBTQ-ideologien som påtvinges Europa og den såkalte vestlige verden generelt». Kirken sa også at det å holde arrangementet bare ville føre til splittelse under en krise over Kosovo.

Ifølge VG ble det for to uker siden publisert en video av den ortodokse biskopen Nikanor Bogunović hvor han sier at EuroPride-deltagere vil komme til Beograd og vanhellige byen, og sier videre:

– Jeg vil forbanne alle de som organiserer og deltar i noe sånt. Hvis jeg hadde et våpen, ville jeg brukt det, jeg ville brukt den styrken hvis jeg bare hadde det, men det har jeg ikke.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Igjen ser vi at i Øst-Europa vil ikke folk ha LHBTQ presset på seg offentlig i form av pride, osv. Mens i vest, også i katolske Italia, Frankrike og Spania, har kristne falt på kne for homopropagandaen, forkledd som «retten til å elske den man vil», og at det er Guds vilje(han elsker alle «som de er», som er helt i strid med Bibelens lære). Vesten vil ha globohomo, noe østeuropeerne OG afrikanerne er imot, stort sett og interessant nok.

trackback
28 dager siden

[…] Tusenvis demonstrerte mot LHBTQ og Pride i Serbia […]

trackback
16 dager siden

[…] Serbia, som i flere år har forsøkt å bli medlem av EU, ble sist lørdag beordret av EU og USA til å gi grønt lys for et LHBTQ-arrangement i landets hovedstad Beograd. Om ikke ville det skade landets fremtidige utsikter til å bli med i EU, var meldingen etter at Serbias president Aleksandar Vučić kunngjorde at arrangementet ville bli avlyst i frykt for at det ville eskalere til vold. Han henviste da til den massive motdemonstrasjonen den 28. august hvor flere tusen serbere demonstrerte mot LHBTQ og Pride. […]