Hjem Nyheter Tusenvis marsjerte med Gyllen dagry

Tusenvis marsjerte med Gyllen dagry

HELLAS Lørdag marsjerte tusenvis av greske nasjonalister for å hedre tre greske offiserer som ble drept av tyrkiske styrker i 1996.

gyllendagry1

Lørdag den 28. januar ble den årlige IMIA-marsjen avholdt i Athen. Tusenvis av greske nasjonalister deltok i hva som opprinnelig var en minnemarkering for de tre greske marineoffiserene som mistet livet under et tyrkisk angrep i januar 1996.

Marineoffiserene satt i et helikopter over Egeerhavet, da tyrkiske styrker angrep og helikopteret styrtet i sjøen. Samme natt som angrepet fant sted, samlet nasjonalister seg utenfor parlamentet og demonstrerte og krevde «krig fremfor ydmykelse». Regjeringen nektet dog å ta affære.

I sin tale til folkemengden berørte lederen for det nasjonalistiske partiet Gyllent daggry, Nikolaos Michaloliakos, et bredt spekter av saker. Fra trusler fra den svært upopulære sittende regjeringen mot greske nasjonalister, til lovprising av Donald Trump for hans tiltak for å stramme inn på innvandringen. Han nevnte også at masseinnvandringen til Hellas er i ferd med å bryte ned landet både sosialt og økonomisk og at det dermed var et akutt behov for Hellas for å løsrive seg fra Den europeiske union.

Se videoer av IMIA-marsjen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=dFZz27FGgkY

Kilde:
xaameriki