Hjem Nyheter TV-selskapet Sky vil presse ut hvite gjennom etnisk kvotering

TV-selskapet Sky vil presse ut hvite gjennom etnisk kvotering

JØDISK MEDIA Mediegiganten Sky som kontrolleres av den jødiske familien Roberts vil fokusere på å ansette minst 1 500 ikke-hvite.

Brian Roberts, administrerende direktør Comcast. Foto: Scott McLeod (CC BY 2.0)

Mediegiganten Sky, med 25 000 ansatte, setter opp nye rekrutteringsmål og vil ansette minst 1 500 flere personer med «minoritetsbakgrunn» – det vil si personer med ikke-europeisk opphav. Det britiske skattefinansierte TV-selskapet BBC har samtidig innført et liknende krav om å øke andelen sjefer med etnisk minoritetsbakgrunn. Sky eies av Comcast som i sin tur eies av den jødiske familien Roberts.

Hvis Sky når kravene kommer forskjellen til å bli tydeligst blant selskapets 300 sjefer, hvorav kun tre er svarte, inkludert den nye «mangfolds- og inkluderingssjefen». En fjerdedel av de som vises på TV og ti prosent av komedie- og dramaforfatterne skal være minoriteter.

Flere store britiske selskaper har innført liknende krav, inkludert den britiske regjeringen.

I høst kom et liknende krav om kvotering etter etnisitet i et opprop mot rasisme hos Sveriges skattefinansierte Sveriges Radio. Bak oppropet sto Maya Abdullah og Palmira Koukkari Mbenga samt ytterligere to personer. Oppropet rant dog ut i sanden etter å blitt avvist av SRs ledelse. SRs administrerende direktør Cilla Benkö skrev i en e-post til Kulturnyhetene at hun tok innholdet i oppropet på største alvor, men at hun ikke delte bildet av «at Sveriges Radio er et rasistisk foretak med rasistiske medarbeidere».

Det kan tillegges at hvite folkegrupper som helhet er en minskende global minoritet og mindre enn 10 prosent av alle barn som fødes i verden i dag er hvite.