Hjem Nyheter Norden Tvangsbusser innvandrere til hvit skole med “holdningsproblemer”

Tvangsbusser innvandrere til hvit skole med “holdningsproblemer”

DIKTATUR Daglig busses det innvandrerelever til Falkbergskolan sør for Stockholm. Dette da skolen er for hvit og fordi man anser at elevene har problemer med holdningene sine.

klasserom

Svenske myndigheter busser daglig innvandrerelever fra de flerkulturelle områdene Alby og Fittja til Falkbergskolan i Tullinge sør for Stockholm. Dette da skolen har for mange hvite elever, men også fordi de hvite elevene anses å ha problematiske holdninger.

– Vi så at mange i skolevalget stemte på SD [Sverigedemokraterna, red. anm.] på Falkbergskolan, og da følte vi at det var viktig å jobbe med verdigrunnlagsspørsmål, forteller kommunalråd Ebba Östlin.

Rektor ved Falkbergskolan, Anna-Lena Bergman, forteller at hun ser lyst på prosjektet, ettersom barn og unge er lette å forme.

– Vi sa at det kommer til å komme barn hit som har opplevd krig og har vært utsatt for vanskelig ting. Ungdommer er veldig mottakelige, når de får forståelse for saker og ting kan de tenke nytt. Vi sa at de skulle forsøke å få de nye elevene til å føle seg velkomne.

Tvangsintegreringen som pågår på Falkbergskolan er en del av et større prosjekt, som i Botkyrka kommune allerede har pågått i flere år. Prosjektet går i hovedsak ut på å transportere elever fra flerkulturelle skoler til velfungerende etniske hvite skoler.

Kilde:
Klassen där alla pratar arabiska