Hjem Nyheter Europa Tvangsvaksinering stemt gjennom i Østerrike

Tvangsvaksinering stemt gjennom i Østerrike

3

UTENRIKS Østerrikes parlament har nå godkjent tvangsvaksinering.

Foto: Privat.
Banner med teksten: «Kontroller grensen, ikke deres folk».

Det har lenge vært snakk om at Østerrike har planlagt å innføre tvangsvaksinering mot koronaviruset. Dette da nesten 30 prosent av befolkningen har valgt å ikke vaksinere seg.

Nå har dette blitt klubbet gjennom i landets parlament. Med 137 stemmer mot 33 ble forslaget godkjent. Kun landets «ytrehøyreparti», det vil si FPÖ, stemte nei.

Den som fortsetter å nekte å vaksinere seg mot koronaviruset kommer fra og med midten av mars til å tvinges til å betale opp til 3600 euro i bøter. Dette gjelder alle voksne, med unntak for gravide kvinner og de som absolutt ikke kan av medisinske grunner. Dessuten skal disse bøtene kunne utdeles opp til fire ganger per år og person.

FPÖs partileder Herbert Kickl advarte i forkant av avstemningen om at tvangsvaksinering åpner opp for totalitarisme i Østerrike, og meddelte at han kommer til å trosse loven og nekte å vaksinere seg.

Landets kansler, kristendemokraten Karl Nehammer, mener dog at tvangsvaksinasjon er veien til frihet:

– Vaksinasjon er en sjanse for vårt samfunn til å oppnå vedvarende og kontinuerlig frihet, da viruset ikke lenger kan begrense oss, sa han på en pressekonferanse i løpet av dagen.

For å gi en ytterligere grunn for borgerne til å la seg vaksinere kommer staten til å lodde ut gavekort på 500 euro kun til vaksinerte.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhorn
Gjallarhorn
3 måneder siden

Håper det nå blir borgerkrig i Østerrike og at eliten ender sine dager 7 fot ned.

John Andersen
John Andersen
3 måneder siden

Eliten sjanser på at folket er så nedtrykket at de ikke våkner og gjør opprør, klarer de dette uten at det smeller så har de total kontroll.

trackback
2 måneder siden

[…] Tvangsvaksinering stemt gjennom i Østerrike […]