Hjem Nyheter Globalt Twitter lager «Trump-regel» og innfører advarselsetikett for politikere

Twitter lager «Trump-regel» og innfører advarselsetikett for politikere

1

YTRINGSFRIHET Twitter endrer sine regler og innfører en funksjon som advarer når politikere og andre makthavere bryter mot dem. Den nye regelen har fått kallenavnet «Trump rule».

Twitters nye «Trump-regel» gjelder for makthavere med en verifisert konto og som har over 100 000 følgere. Reglen innebærer at publiserte innlegg som for eksempel inneholder krenkende innhold blir markert med en advarsel.

En slik advarsel vil ha følgende tekst:

Twitters regler om krenkede adferd gjelder denne tweeten. Men Twitter har vurdert at det kan være i almenhetens interesse at denne tweeten også fremover skal kunne leses.

Hvis innlegget derimot anses så grovt at det overhode ikke passer på Twitter kommer eieren av kontoen til å oppfordres til å fjerne det.

Det er ingen hemmelighet at det er med bakgrunn av kritikken som gjentatte ganger har blitt rettet mot USAs president Donald Trump på grunn av hans flittige og umiddelbare twittring som de nye reglene har blitt laget.

President Trump kritiserte nylig Twitter som han mener skal ha gjort det vanskelig å følge hans @realDonaldTrump-konto – en konto som har 61,4 millioner følgere.

Medier verden over spør seg nå hvordan Trump vil reagere på den nye regelen. Om han gjør det blir det nok med en tweet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Martin
Martin
3 år siden

Ok, så om jeg tolker dette riktig, har makthavere og andre kjendiser med mange følgere mere ytringsfrihet på Twitter og andre «u-sosiale medier» enn oss «vanlige» mennesker?
Om jeg for eks har skrevet noe som har brutt mot (((twitters))) «regler» hadde jeg blitt kastet ut på flekken, mens en med mange følgere hadde fått en advarsel?