Hjem Nyheter Globalt Twitter sensurerer systemkritikere

Twitter sensurerer systemkritikere

SENSUR Mikrobloggingtjenesten Twitter har satt i gang en utrensning av brukere som tilhører den amerikanske «Alt-Right»-bevegelsen.

twitter

Akkurat én uke etter Donald Trumps seier i presidentvalget i USA velger Twitter å rense ut fremtredende personer i den nasjonalistiske «Alt-Right»-bevegelsen fra sin nettside.

Først ut er Richard Spencer som er leder for den pro-hvite og nasjonalistiske tankesmien National Policy Institute. Twitter valgte på tirsdag å stenge Spencers konto, en handling han mener er en form for stalinisme, og tillegger at «de er åpenbart redde for oss, men de kommer aldri til å lykkes»

Twitter valgte også å stenge ned National Policy Institutes offisielle konto samt kontoen til deres nettmagasin Radix Journal, og kontoen til et bokforlag drevet av Spencer kalt Washington Summit Publishers.

Andre suspenderte brukere inkluderer Pax Dickinson, Ricky Vaughn og John Rivers, som alle kjente personligheter innen «Alt-Right»-bevegelsen.

Utrensingene antas å være en del av Twitters nye regelverk for å motvirke «hat mot rase, religion, kjønn eller seksuell legning».

Interessant nok så feires nyheten av den amerikansk-jødiske organisasjonen SPLC (Southern Poverty Law Center). Organisasjonen, som er velkjent for sin kartlegging av politiske dissenter og bekjempelse av ytringsfriheten, skrev under gårsdagen følgende melding på Twitter: «Godt å være kvitt dem§»

SPLC skal også ha svart en annen Twitter-bruker som kritiserte Twitters sensur av ulikttenkende med meldingen: «tikk takk».

Kilder:
Twitter censurerar systemkritiker
Twitter Initiates Mass Purge Of Prominent Alt-Right Accounts Following Trump Victory
SPLC Celebrates Twitter’s Free Speech Purge After ‘Alt-Right’ Accounts Banned