Hjem Nyheter Norden Twitter stenger Motstandsbevegelsens kontoer

Twitter stenger Motstandsbevegelsens kontoer

VALGFUSK Flere Twitter-kontoer tilknyttet Motstandsbevegelsen har nylig blitt nedstengt. Mye tyder på at det er snakk om en utenlandsk påvirkningskampanje mot valget i Sverige.

I juli kunne Nordfront rapportere at alle meldinger på Twitter inneholdende Den nordiske motstandsbevegelsens valgnettside automatisk ble sensurert, men at meldingene fint kunne postes så snart lenken til nettsiden var tatt bort.Den samme tiden hadde flere andre av Motstandsbevegelsens kontoer også blitt nedstengt eller fått merkelige «advarsler» om «suspekt aktivitet». Blant annet ble Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindbergs konto suspendert, med begrunnelsen at han «fremmer en voldelig ekstremistgruppe».

Nå har også flere Twitter-kontoer tilhørende den norske grenen av Motstandsbevegelsen blitt nedstengt. Kontoene til Rede 1, Rede 2 og Frihetskamp har alle tre blitt nedstengt uten begrunnelse. De to første har enten aldri, eller ikke på lang tid, vært i bruk, mens Frihetskamp har postet lenker til våre publiserte artikler og eier påloggingsappen til kommentarfeltet. Ettersom denne i og med nedstengelsen av kontoen har sluttet å fungere vil Frihetskamps kommentarfelt kun støtte pålogging fra VK. Kontakt redaksjonen hvis det oppstår problemer.

Nedstengingen har blitt påklaget.