Hjem Nyheter Norden Twitterkonstabelen: Politiet bruker mest vold mot Motstandsbevegelsen

Twitterkonstabelen: Politiet bruker mest vold mot Motstandsbevegelsen

6

POLITIVOLD «Jeg synes vi oftest håndterer dem både resolutt og noen ganger voldelig», skriver Twitterkonstabelen Viktor Adolphson om politiets håndtering av Den nordiske motstandsbevegelsen. Han mener at volden som brukes mot fotballsupportere ikke engang kommer i nærheten.

Viktor «YB Södermalm» Adolphson på Almedalsuken 2017. Foto: Joakim Berndes (CC-BY SA 4.0).

Viktor Adolphson er områdekonstabel i den såkalte Trygghetsgruppen i Södermalm i Stockholm. Han er dog mer kjent som Twitterbrukeren YB Södermalm, og kommenterer regelmessig ting som handler om politiet og deres arbeid på sosiale medier.

Da venstreekstremister forsøkte å presse ham om hvorfor politiet har «vansker med å håndtere» Den nordiske motstandsbevegelsen skrev han at han overhode ikke synes at politiet har noen problemer med organisasjonen. Ifølge Adolphson bruker politiet eksempelvis veldig mye vold mot Motstandsbevegelsens medlemmer, mer enn mot noen annen gruppe i samfunnet.

Adolphson viser til en artikkel hvor en politimann forklarer forskjellen mellom allmenne sammenkomster og eksempelvis opptøyer i forstedene til Aftonbladets journalist, som mener at medlemmer fra Motstandsbevegelsen burde ha blitt arrestert da de buet på Annie Lööf under Almedalen i fjor sommer.

– Angående fotballsupportere, ungdomsgjenger og forstyrrende hendelser rent generelt så kan man avvise eller fjerne, kjøre bort, den folkesamlingen. Men den loven gjelder ikke allmenne sammenkomster eller offentlige arrangementer, som her i Almedalen, så den kan ikke brukes nå, sa han.

Tross dette finnes det altså ifølge Twitterkonstabelen Adolphson ingen gruppe som politiet er så voldelig mot som Den nordiske motstandsbevegelsen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Dr.Phil
Dr.Phil
3 år siden

Det er jo blitt fritt frem for tankepolitiet å slå løs med batonger, og da gjerne mot hoderegionen på medlemmer av Motstandsbevegelsen, så fort disse REAGERER mot voldsomme steinkastende venstreekstremister. Istedet for å faktisk gjøre sin jobb slik den burde gjøres, altså fjerne pøbelen som kaster steiner, osv., så er deres handlinger idag krydret med politikk og derfor rettes batongene ikke mot pøbelen, men derimot den politiske opposisjon. De er blitt Antifa i politiuniform, dessverre.

Espen
Espen
3 år siden

«Ärlig fråga: Varför har polisen så svårt att hantera nazistsekten NMR, vars medlemmar åker landet runt och öppet misshandlar och hotar antirasister, HBTQ-personer, feminister, poliser, journalister, politiker och så vidare?»

Jøss, tungt missbruk gjør noe med virkelighetsoppfatningen tydeligvis. Hadde de kanskje sluttet med å hive steiner, rive flyveblader ut av hendene våre, spytte oss i ansiktet, eller hyle inn i øret vårt, så hadde man nok ikke vært i behov av å se morske ut, eller irettesette dem.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Day of the rope…

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Svensk politi er noen forbanna voldelige svin.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Kim Larsen
3 år siden

For å si det litt uhøytidelig: Dersom motstandbevegelsen vil være med på leken, så får de vel tåle steken ( i stedet for å skrike opp om politivold).

Dersom folk føler de blir tatt urettmessig hardt av politiet, så bør man nok se litt nærmere på hvordan man selv oppfører seg.

Dr.Phil
Dr.Phil
Svar til  Asgaut
3 år siden

Asgaut, kan du ikke ta opp dette med «er du med på leken, så må du tåle steken» med dagens venstreekstremister også? Altså, skulle de bli irettesatt av Motstandsbevegelsens aktivister etter å ha kastet en stein, spyttet dem i ansiktet, eller revet flyveblad ut av hendene på dem, så må de vel tåle å bli kjeppjagd derfra? Godt du er enig Asgaut! Men tilbake til dette med politiet og deres agerende. Såfremt noen går til angrep, som eksempelvis kaste stein, så er det selvfølgelig rett at politiet griper inn og fjerner disse, altså setter de ut av spill, men dog… Les mer »