Hjem Nyheter Europa Tyrkia finansierer ekspansjon av moskéer i Danmark

Tyrkia finansierer ekspansjon av moskéer i Danmark

8

DANMARK Flere nye moskéer er under bygging i Danmark, finansiert av den tyrkiske regjeringen. Dette skjer samtidig med at de eksisterende moskeene utvider sin virksomhet i landet.

Ekspansjonen av moskéer i Danmark fortsetter, melder den danske avisen Kristeligt Dagblad. For tiden bygges det moskéer i Roskilde og Holbæk, mens det i Fredericia og Århus ble åpnet to nye moskéer tidligere i år, finansiert av den tyrkiske regjeringen.

I festivalbyen Roskilde kommer moskeen til å ha to minareter og vil stå ferdig i løpet av de neste månedene. Av de 27 allerede eksisterende moskeene på dansk jord planlegges det nå å utvide 8 av disse. I 2016 ble det blant annet bygget et nytt kultursenter for moskeen i Køge.

Moskeene overvåkes av den tyrkisk-islamske stiftelsen, som igjen forvaltes av den tyrkiske ambassaden i København, samt Diyanet, som er det tyrkiske direktoratet for religiøse saker. I skrivende stund har Diyanet 29 imamer plassert på dansk jord.

I mai i år publiserte professor Samim Akgönül en rapport der han analyserer de nedskrevne prekener som Diyanet distribuerer til samtlige tyrkisk-kontrollerte moskéer i Europa, og som alle tyrkiske imamer bruker ved sine forkynnelser. I rapporten peker Akgönül til sterke politiske elementer i prekene, som ofte uttrykker sterk støtte til den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan. Professor Akgönül hevder det hele er en del av en bredere religiøs og politisk ekspansjon i Europa, og at den fysiske ekspansjonen, ved stadig nye moskéer, har som mål å fremme Diyanets religiøse, politiske og kulturelle interesser i europeiske nasjoner.

President Erdoğan har tidligere truet de europeiske nasjonene med en tyrkisk demografisk overtakelse av Europa, og da oppmuntret det tyrkiske folket som er spredt over hele kontinentet til å få flest mulig barn, for således vinne terreng i Europa i fremtiden.

På lik linje med Tyrkia driver også Qatar og Saudi-Arabia med finansiering og ekspandering av moskéer over hele Europa. Saudi-Arabia hadde i 2015 som mål å bygge 200 moskéer i Tyskland, med ønske om å spre den sunnimuslimske, mer ultrakonservative Wahhabismen i Europa.

Kilde:
Turkish Government Financing Expansion of Mosques in Denmark

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
5 år siden

[…] Källor: Turkish Government Financing Expansion of Mosques in Denmark Tyrkia finansierer ekspansjon av moskéer i Danmark […]

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Kulturell og religiøs erobring, i religionsfrihetens navn. Sunniislam er voldspreget og ekstremt fiendtlig overfor Vesten, mens Shia, som i Iran, er det mulig å få en dialog med, preget av gjensidig respekt. Men uansett variant er islam antivestlig og passer kun i relativt lav-IQ samfunn i Midtøsten, Nordafrika, osv. Kristendommen er på vikende front og har vært det lenge, og i våre nordiske land er det kun omfavnelse av minoriteter som er igjen, samt et utvannet og platt «kjærlighetsbudskap».

Thule
Thule
5 år siden

Remove Kebab.

Martin Steigedal
Martin Steigedal
5 år siden

Enda en anledning til å melde seg inn i den nordiske motstandsbevegelsen. Det vi ser her er ekstremt utspekulert, og er en detaljert og planlagt kolonisering av Europa. Med klarsignal fra (((Guds utvalgte folk))) og likegyldighet av pengesugne forrædere har dette pågått i lugn og ro i lang tid. Alle som skjønner hva som foregår har derfor en PLIKT til å revoltere imot sviket og voldtekten av våre nasjoner og folk!

Håkon
Håkon
5 år siden

Det blir bare mer og mer pakk her for hver dag som går, eneste måten å få tilbake makten i landene våre er gjennom væpnet konflikt tydeligvis.
Da rømmer nok meste parten atter en gang med halen mellom beina,, som de feige undermenneskene de er.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Muslimer og jøder kan gjerne få bo i sammen nede i Israel siden de er så glade i multikultur, men vi som er hvite må få ha vårt kjære Europa i fred. Kast ut de uhygieniske sigøynerne også. Dessuten vil vi ha tilbake Konstantinopel som tilhører oss europeere.

Thule
Thule
Svar til  Anonymsurfer
5 år siden

Konstantinopel bryr meg ikke. Europa er vårt hellige land. Den eneste forskjellen mellom korsfarere og moderne NATO-terrorister er at sverd og hest er byttet ut med automatvåpen og panservogner. De løper fortsatt ærend for de som anser midtøsten som sitt hellige land. Før kristendommen ble innført hadde ingen nordboere behov for å herje der nede. La jødene kjempe sine egne kriger.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Thule
5 år siden

Før islam ble innført i Spania og Portugal hadde ikke europeere noen grunn til å gjennomføre Reconquista. Selv er jeg happy for at dette korstoget var en suksess. Synd at det samme ikke lyktes med Konstantinopel og muslimene dermed fikk et permanent brohode inn i Europa.

Er igrunn ganske trett av disse kristendom vs hedendom greiene som er en slik kjepphest for mange. Heldigvis er det en personlig sak hos Den nordiske motstandsbevegelsen hva folk velger å tro på eller ikke.