Hjem Nyheter Tyrkia har arrestert 33 mistenkte Mossad-agenter

Tyrkia har arrestert 33 mistenkte Mossad-agenter

MIDTØSTEN 33 personer er arrestert i Tyrkia, mistenkt for å være en del av en israelsk spionring. Ytterligere 13 personer er etterlyst av samme grunn.

Tyrkisk politi.
Foto: William John Gauthier, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Etter Hamas’ overraskelsesangrep i oktober har Israel lovet å «jakte på Hamas overalt», inkludert i land som Libanon, Qatar og Tyrkia, der den palestinske motstandsbevegelsen har forgreininger. Som svar har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lovet «alvorlige konsekvenser» hvis israelerne prøver å angripe eller kidnappe folk med påståtte Hamas-forbindelser i Tyrkia.

Tirsdag ble også 33 personer arrestert i Tyrkia, mistenkt for etterretningsvirksomhet på vegne av Israel, skriver RT. Ifølge tyrkiske myndigheter er de mistenkt for å være en del av en organisasjon opprettet av den sionistiske terror- og spionorganisasjonen Mossad med mål om å kidnappe eller drepe personer med tilknytning til Hamas i Tyrkia. Ytterligere 13 personer er fortsatt ettersøkt, mistenkt for involvering i samme organisasjon.

Forholdet mellom Tyrkia og Israel har aldri vært dårligere. Erdogan har offentlig fordømt Israel som en terrorstat og sagt at Israels statsminister Benjamin Netanyahu er «verre enn Adolf Hitler». Begge land har også tilbakekalt sine respektive ambassadører, noe som effektivt bryter de diplomatiske forbindelsene.

Mens en mistenkt Mossad-ring kan ha blitt sprengt i Tyrkia, ble det gjennomført et israelsk terrorangrep i Libanon tirsdag, der en drone ble avfyrt rett inn i en boligblokk i en av Beiruts forsteder. Saleh al-Arour, en av topplederne i Hamas, skal ha blitt drept i angrepet sammen med fem andre personer.