Hjem Nyheter Tyrkia skjøt ned russisk kampfly

Tyrkia skjøt ned russisk kampfly

 UTENRIKS  Et russisk kampfly på oppdrag i Syria ble tirsdag skutt ned av den tyrkiske hæren. Hendelsen blir bekreftet av russiske myndigheter.

Turkey-Plane_3508262b

Det russiske kampflyet skal ifølge tyrkiske myndigheter ha krenket tyrkisk luftrom. Ifølge den tyrkiske hæren skal flyet i løpet fem minutter blitt varslet ti ganger, før det ble skutt ned av tyrkiske F16-fly.

Den tyrkiske presidenten, Tayyip Erdogan, skal nå i samtaler med statsminister Ahmet Davutoglu. Erdogan skal også ha bedt utenriksdepartementet om å samtale med NATO om hendelsen.

Hevder det ble skutt ned fra bakken

Det russiske forsvarsdepartementet bekrefter hendelsen og forteller at flere av deres fly, av typen Su-24, befant seg i syrisk luftrom. Hverken disse eller flyet som ble skutt ned krenket tyrkisk luftrom, forteller russiske myndigheter, og legger til at de også kan bevise dette.

De hevder også at flyet, som var på oppdrag i Syria, ble skutt ned fra bakken. Flyet skal ha krasjet i Turkman-fjellene i Nord-Syria.

Pilotene skal ha skutt seg ut av flyet i fallskjerm. Den ene skal nå holdes i varetekt av turkmenske styrker i Nord-Syria.

Kilder:
Den tyrkiske hæren skjøt ned russisk krigsfly
Tyrkia har skutt ned et russisk jagerfly