Hjem Nyheter Tyrkia truer Europa med invasjon

Tyrkia truer Europa med invasjon

TYRKIA Etter forrige ukes konflikt mellom Tyrkia og Nederland truer Tyrkia med å åpne landets grenser til Europa for de millioner av flyktninger som befinner seg i landet.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan.

For et år siden ble Tyrkia og EU enige om at Tyrkia skulle ha kontroll på grensen mot Europa og at alle såkalte irregulære immigranter som kommer til Hellas skal bli sendt tilbake til Tyrkia.

Til gjengjeld skulle Tyrkia få tre milliarder euro som skulle gå til syrerne som befinner seg i landet. Det ble også gjort avtaler om den neste fasen i medlemskapsforhandlingene med EU.

Men etter at flere tyrkiske statsråder forsøkte å drive valgkamp i Nederland i forrige uke, ble den tyrkiske familieministeren utvist fra landet, og dermed blusset det opp en konflikt mellom de to landene. Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan beskrev den nederlandske regjeringen som «rester av nazister og fascister» på grunn avgjørelsen.

Nå sier den tyrkiske EU-ministeren Ömer Çelik at man skal reforhandle flyktningavtalen med EU mens regjeringen kutter sine forbindelser med Nederland. Dette betyr at Tyrkia vil åpne opp veien til Europa, men fortsatt overvåke sjøruter der hundrevis av mennesker har druknet.

Kilde:
https://www.nordfront.se/turkiet-hotar-europa-med-invasion.smr
Turkey Threatens to Open Migrant ‘Land Passage’ to Europe After Row With Dutch
Turkey’s Erdogan calls Dutch authorities ‘Nazi remnants’