Hjem Nyheter Bygger mur rundt flyktningmottak

Bygger mur rundt flyktningmottak

MASSEINNVANDRING I en by i Tyskland setter nå lokale myndigheter opp en enorm mur for å skjerme innbyggere fra «flyktninger» som skal flytte inn i et nærliggende flyktningmottak. Den kontroversielle muren er på hele 4 meter og vil dermed stå høyere enn Berlinmuren.

mur

I Neuperlach Sud, en forstad til München, bygges det nå en steinmur som tar sikte på å skjerme byens innbyggere fra omkring 160 såkalte enslige mindreårige asylsøkere som etter planen snart skal flytte inn i et nærliggende mottak.

Murens konstruksjon blir sett på som et kompromiss mellom sinte beboere og lokale myndigheter etter at sju lokalbeboere leverte inn en klage mot byggingen av mottaket. De som er i mot mottaket  hevder at mottaket vil føre til at verdien av på deres hjem i området vil rase og at de frykter for støy fra mottaket.

En meningsmåling gjennomført i oktober i Bayeren fant at fire av fem av de spurte har en negativ holdning til muslimer. Bare 27 prosent av de spurte hadde ingen negative følelser overfor «flyktninger».

Kilde:
German town to separate refugees