Hjem Nyheter Tysk kvinne på 95 år anklages for 10 000 «holocaustdrap»

Tysk kvinne på 95 år anklages for 10 000 «holocaustdrap»

«HOLOCAUST» I Tyskland anklages en 95 år gammel kvinne på et eldrehjem nord for Hamburg for delaktighet i 10 000 «holocaustdrap». Tiltale i saken kan ifølge tysk statlig radio komme til å vekkes ved en ungdomsdomstol.

Foto: K&S Seniorenresidenz Pinneberg.

Den nå 95 år gamle tyske kvinnen Irmgard F arbeidet i 1943–45 som sekretær for SS-befalhaver Paul Werner Hoppe – sjef for konsentrasjonsleiren Stutthof, som ligger nær Gdansk i nåværende Polen.

Det statlige tyske radioselskapet Norddeutscher Rundfunk (NDR) hevder uten kildehenvisning at kvinnen har bistått Hoppe i utføringen og planleggingen av «massedrap på over 10 000 personer som levde i leiren».

I Expressen påstås det – også her uten kildehenvsining – at i leiren Stutthof «ble sammenlagt 85 000 mennesker drept, fremfor alt jøder, men også polakker og andre utlendinger».

Avisen mener å dessuten ha opplysninger om hvordan disse «drapene» ble utført:

Visse av disse ble gasset ihjel, og andre sultet ihjel.

For to år siden oppgav imidlertid den nå anklagede kvinnen til journalister på NDR at hun under sin ansettelse ved Stutthof ikke hadde sett noen som helst tegn på at folk avled av annet enn naturlige årsaker ved leiren, samt at hun selv utelukkende var involvert i skrivebordsoppgaver for sin sjef Hoppe.

95-åringen kan dømmes i en ungdomsdomstol

Irmgard F på 95, som nå bor på et eldrehjem i Pinneberg nær Hamburg, var under sin ansettelse ved Stutthof aldri eldre enn 21 år gammel.

Dette innebærer ifølge NDR at hun kan komme til å tiltales ved en ungdomsdomstol.

Etterforskningen i saken ble innledet for fem år siden, og den pågår fremdeles. Det er dermed ennå ikke fastsatt hvorvidt tiltale kommer til å reises.

Den anklagede kvinnens sjef ved Stutthof, Paul Werner Hoppe, ble i 1957 dømt til 9 års fengsel.

Les også:
Hvor mye kan du egentlig om «holocaust»?
Dagens video: «Holocaust» – fakta eller løgnpropaganda?
«Holocaust» er en bløff