Hjem Nyheter Tysk politi aksjonerte mot “netthatere”

Tysk politi aksjonerte mot “netthatere”

DIKTATUR Onsdag morgen slo det tyske (tanke)politiet til mot 60 ulike adresser. Målet var personer som hadde uttrykt «høyreekstreme» holdninger på internett.

BKA

Det tyske regimet gjennomførte onsdag sin første nasjonale innsats mot tankekriminelle i historien. Det gjennom koordinerte razziaer hos 60 personer fordelt på 14 av landets 16 delstater.

Bakgrunnen for den massive politiaksjonen var at personene hadde gitt uttrykk for «høyreekstreme» holdninger på internett, og gjort seg skyldig i brudd av flere av Tysklands holdnings- og meningslover, som å hylle nasjonalsosialismen og kritisere den internasjonale jødedommen.

Bak operasjonen står det tyske føderale politiet (BKA) som siden desember ifjor har organisert en egen politienhet for å «takle problemet med netthat». Ifølge BKA r målet med politienheten også å «bestemt konfrontere den sterkt voksende verbale radikalismen på internett».

Tidligere i år har it-gigantene Facebook og Google lovet å utrydde «rasisme» fra sine tjenester, og mangfoldige kontoer har blitt slettet som følge av dette.

Kilder:
Tysk polis genomförde koordinerade razzior mot »näthatare»
German police launch first nationwide hate speech raids
Razzior mot högerextrema näthatare i Tyskland