Hjem Nyheter Tysk politi føler seg forrådt av rettsvesenet

Tysk politi føler seg forrådt av rettsvesenet

TYSKLAND Lederen av et tysk politiforbund advarer mot «et feilet rettssystem» som ikke klarer å straffeforfølge islamister i landet.

merkelx640

Lederen av et stort tysk politiforbund har sterkt kritisert det han kaller «et feilet rettssystem» etter en rekke kontroversielle rettsavgjørelser i Tyskland den seneste tiden. Den siste saken gjaldt en muslimsk «sharia politi»-gruppe som for tiden opererer i en tysk forstad, og som ble ansett som lovlig av retten.

– Den fulle kraften av loven betyr ofte i disse dager at vi fastslår identiteten til lovbryterne og at dommerne bare lar dem gå fri, sa Rainer Wendt, leder av det tyske politiforbundet DPolG til avisen Passauer Neue Presse (PNP) på onsdag.

På mandag bestemte domstolen i den tyske byen Wuppertal at de ikke kunne se eventuelle lovbrudd med aktivitetene til en gruppe som kaller seg «Shariah Police». Syv av gruppens medlemmer skal ha patruljere gatene i en av byens forsteder kledd i oransje vester som bærer ordene «Sharia Police». Medlemmene skal blant annet ha sagt til folk at de ikke får lov til å drikke alkohol, at de slutte å lytte til musikk, og at de må følge sharia lover.

shariapolice– Denne rettsavgjørelsen er et utrolig ødeleggende signal. Politiet føler seg helt forrådt av rettsvesenet, skal Wendt ha sagt til avisen.

Avgjørelsen fra domstolen i Wuppertal kommer mindre enn én uke etter at politiet gjennomførte en massiv operasjon rettet mot islamister i over ti tyske delstater. Tyskland har vært på høy beredskap for terrorisme de siste månedene etter en rekke islamistisk-relaterte episoder i løpet av sommeren.

Wendt hevdet også at rettssystemet handlet feil i et tilfelle der en kurdisk mann bandt sin tidligere elskerinne til bilen og dro henne gjennom gatene sist søndag. Kvinnen led livstruende skader og er for tiden i kunstig koma på et sykehus i Hannover. Mannen er ennå ikke dømt, og Wendt sier det er svært usannsynlig at han vil bli det. Mannen hadde gjentatte ganger blitt rapportert til politiet for ulike forbrytelser, men ble aldri fengslet.

– Det vil alltid være en dommer som vil gi ham en positiv sosial prognose, sier Wendt.

Totalt sett mener Wendt at det tyske rettsvesenet er altfor svak i håndteringen av kriminelle, og han kaller for en gjennomgang av opplæringen og utnevnelse av rettsdommere.

Wendt støtter også såkalt raseprofilering, der etniske kriterier må tas i betraktning når man arbeider med kriminalitet, særlig i tilfeller der landet står overfor tilstrømninger av nykommere fra ulike etniske grupper.

Både dommen på mandag og saken med angrepet på den kurdiske kvinnen fortsetter å slite på landet, som fra før av er i knestående som følge av den enorme masseinnvandringen.

Kilde:
German police betrayed by justice system – union chief on ‘Sharia patrol’ ruling